„Ford EcoSport” iegūs Eiropas pilsonību

Kompānijas „Ford” vadība ziņo, ka 2017.gada otrajā pusē plānots uzsākt kompaktkrosovera „EcoSport” ražošanu Krajovas montāžas rūpnīcā, Rumānijā.

Pašlaik „EcoSport” Eiropas tirgum tiek ražoti „Ford” filiālē Indijā.

Taču skaidrs, ka augošos realizācijas apjomus vieglāk apmierināt, ja rūpnīca atrodas iespējami tuvāk pircējiem. Statistika liecina, ka 2016.gada pirmajos divos mēnešos Eiropas tirgū kopumā pārdots par 30% vairāk „EcoSport” nekā līdzīgā laika posmā pērn. Bet mārketinga speciālisti lēš, ka kompaktkrosoveru segments turpmākajos gados joprojām turpinās augt, 2017.gadā sasniedzot 1,5 miljonus vienību, proti, par 35% vairāk nekā 2015.gadā.

Kā vēsta ražotāja izplatītā informācija, „Ford Motor” Krajovas ražotnes rekonstrukcijā un paplašināšanā paredzēts ieguldīt aptuveni 200 miljonus eiro, bet kopējo investīciju apjoms 2008.gadā atvērtajā uzņēmumā sasniegs apaļu miljardu.

Latvijā „Ford EcoSport” ar 1,5 l/110 ZS benzīna dzinēju un piecpakāpju mehānisko pārnesumkārbu (ar priekšējo riteņu piedziņu) nopērkams sākot no 17 100 eiro, bet ar 1,5 l/95 ZS dīzeli – no 18 980 eiro. 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.