Vidzemē apstādināta autovadītāja nejutusi, ka brauc ar ātrumu 180 kilometri stundā

Vakar pēc plkst.23 Kocēnu novadā, uz autoceļa Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža, policisti apturēja 24 gadus vecas sievietes vadīto automašīnu “Audi A4”, kas traucās ar ātrumu 180 kilometri stundā (km/h).

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Sintija Virse, jaunā sieviete policistiem skaidroja, ka ātrumu pārkāpusi tāpēc, ka automašīna ļoti labi gājusi un viņa nav jutusi, ka brauc ar 180 km/h vietā, kur maksimālais atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu par šādu pārkāpumu draud naudas sods no 360 līdz 480 eiro un vadīšanas tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem.

Policija aicina ikvienu autovadītāju būt atbildīgam un ievērot atļauto braukšanas ātrumu. Tieši ātruma pārsniegšana ir viens no biežāk sastopamajiem iemesliem ceļu satiksmes negadījumiem ar traģiskām sekām, turklāt laika apstākļi joprojām ir mainīgi un ceļa braucamā daļa joprojām vietām var būt apledojusi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.