Eiropas Gada auto universāla modifikācijā, starts Eiropā no 9.04 (+ foto)

“Opel” paplašina 2016.gada Eiropas “Car of the Year” ieguvēja Opel Astra modeļu saimi, piecdurvju versijai pievienojot universāla modifikāciju “Sports Tourer”.

Marta sākumā 58 žurnālistu žūrija Ženēvas autoizstādē izvēlēja “Opel Astra” par Eiropas „Gada Auto,”  tādēļ ikviens, kurš iegādāsies riselsheimiešu kompakta piektās paaudzes modeli varēs lepoties, ka brauc ar 2016.gada labāko mašīnu.

“Opel” šo uzticības kredītu cenšas attaisnot, piedāvājot plašu telpu, taupīgus motorus un modernu tehniku.  

Jaunās paaudzes “Sports Tourer” saglabājis tos pašus gabarītus, kā iepriekšējās paaudzes modelis (garums/platums/augstums: 4,7, 1,87, 1,51 m), taču būs līdz pat 190 kg vieglāks, turklāt bagāžas nodalījuma tilpums pieaug par 80 litriem – līdz 540-1630 litriem. Plašāks kļuvis salons, kur, pateicoties īpašajiem aizmugures sēdekļiem, pasažieri izbauda attiecīgi papildus 35 un 28 milimetrus vairāk vietas kājām.

Motoru klāstu papildina jaunais divu turbīnu dīzeļdzinējs ar 160 ZS un 350 Nm maksimālo griezes momentu. Kombinācijā ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, Start/Stop sistēmu un zemas rites pretestības riepām, “Sports Tourer” degvielas patēriņš samazinās līdz 4,1 litram dīzeļdegvielas uz 100 kilometriem – teorētiski. Bet praktiski, vācu žurnālisti, kas jau izmēģinājuši ar šādu dzinēju aprīkotu “Opel” universālu 200 km garā distancē un dažādos apstākļos, apliecina, ka degvielas patēriņš pēc borta datora rādījumiem ir 5,6 litri uz 100 km, kas vienalga ir labs rezultāts.

Jaunās paaudzes universālam sagatavoti arī citi dzinēji 95-200 Zs jaudas amplitūdā, piecas aprīkojuma komplektācijas un dažādas ekstras, kas vecmodīgam liek justies arī dažam Premium klases automobilim no augstākiem segmentiem.

Noteikti jāpiemin  AGR (neatkarīgo muguras ekspertu vadīta “Kampaņa veselām mugurām”) sertificēti ergonomiskie sēdekļi, (EUR 985), citus satiksmes dalībniekus neapžilbinošie un vairākiem automātiskiem režīmiem apgādāti LED matricu starmeši (EUR 1250), “IntelliLink” informācijas un izklaides sistēma ar “Apple CarPlay” un “Android Auto” savienojamību, “OnStar” personīgā atbalsta un servisa asistents.   

“Opel Astra Sports Tourer” cena Vācijā būs sākot no 18 260 eiro par bāzes versiju, bet visdārgākā varianta cena sākas no atzīmes 28 310 eiro.

Astra hečbeks pieejams kopš pērnā gada novembra, bet “Sports Tourer” universāla oficiālais tirdzniecības starts nolikts uz 9.aprīli. 

Jaunais “Opel Astra Sports Tourer” ir jau pieteikts konkursā “Latvijas Gada auto 2017”.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.