Papildināts – “Ventspils reiss”: Autobusa avāriju uz Ventspils šosejas izraisīja kravas automašīna

Satiksmes autobusa avāriju uz Ventspils šosejas vakar izraisīja kravas automašīna, kura pēc saslīdēšanas iebrauca pretējā braukšanas joslā, aģentūrai LETA uzsvēra uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Arturs Lieģis.

Kā ziņots, vakar ap plkst.16 uz Ventspils šosejas, netālu no Pūres, avarēja “Ventspils reisa” autobuss, kas brauca maršrutā Jelgava – Ventspils.

Uzņēmums, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, norāda, ka negadījumu izraisījusi kravas automašīna, kas pēc saslīdēšanas iebraukusi pretējā braukšanas joslā. Autobusa vadītājs centies izvairīties no sadursmes, tomēr abi transporta līdzekļi pēc sadursmes noslīdējuši no ceļa braucamās daļas.

Valsts policijas (VP) pārstāvji uzņēmuma vadību informējuši, ka ceļu satiksmes negadījumu izraisījis kravas automašīnas vadītājs, ko viņš pats arī esot apliecinājis.

VP skaidro, ka kravas automašīna saslīdēja. Tās vadītājs, 1990.gadā dzimis vīrietis vēl centies izvairīties no ietriekšanās autobusā, tāpēc uzbraucis uz lauka, tomēr no avārijas vairs nav bijis iespējams izvairīties, līdz ar to notika sadursme ar autobusu.Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā aģentūru LETA vakar informēja, ka mediķi pēc avārijas slimnīcā nogādājuši sešus cilvēkus – četras sievietes un divus vīriešus, viens no kuriem bija guvis politraumu un viņa veselības stāvoklis tika vērtēts kā smags. Smagāk cietušais ir autobusa šoferis, 1956.gadā dzimis vīrietis, kurš ievietots slimnīcas reanimācijā. Pārējie pieci cilvēki tikuši cauri ar vidēji smagām un vieglām traumām. Pārsvarā viņi guvuši galvas traumas.

Negadījumā cieta arī 1945.gadā dzimusi sieviete, kurai konstatēti sasitumi, 1960.gadā dzimusi sieviete, kurai bijušas dažādās sejas traumas, 1985.gadā dzimis vīrietis, kuram konstatēti sasitumi, kā arī 2000.gadā dzimuši meitene un zēns, kuriem attiecīgi konstatēts smadzeņu satricinājums un apakšlūpas sasitums.

Pēc pasažieru pārvadāšanas uzņēmuma ziņām, Tukuma slimnīcā sākotnēji tika nogādātas piecas negadījumā cietušās personas. Divi cietušie tikuši stacionēti, bet pārējie pēc palīdzības saņemšanas palaisti mājās. Uzņēmuma vadība vakar pabijusi notikuma vietā, kā arī apmeklējusi Tukuma slimnīcu, kur pārliecinājusies, ka visiem cietušajiem tiek sniegta medicīniskā palīdzība.

To, ka sadursmi izraisīja kravas automašīnas vadītājs, apliecinājuši arī cietušie Tukuma slimnīcā.
Precīzi notikušā apstākļi tiks noskaidroti izmeklēšanā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.