Cietumsods par „zīmēšanos” ar 800 ZS bagiju Sandjego ielās (+ video)

Amerikānim Bleikam Vilkijam piespriests 49 dienu cietumsods par bīstamu transportlīdzekļa vadīšanu Sandjego pilsētā. Notiesājošā sprieduma pamatā ir video, ko 27 gadus vecais Rietumkrasta iedzīvotājs bija ievietojis Youtube portālā.

4,36 minūšu garajā video redzams kā Vilkijs pārvietojas pa pilsētas ielām lielā ātrumā un ar 800 Zs jaudīgo bagiju izpilda dažādus pārgalvīgus trikus. Video ātri vien savāca vairāk nekā vienu miljonu (šobrīd 1,3 miljoni) skatījumu, taču piesaistīja arī policijas uzmanību, kas uzsāka vainīgā meklēšanu. Ilgi pūlēties nevajadzēja, jo īpašnieka vārds ir salasāms uz bagija sāniem, turklāt Vilkija draugi, kas palīdzēja nofilmēt video, apliecināja, ka tieši viņš bijis pie mašīnas stūres visās epizodēs. 

Vilkijam tika uzrādīta apsūdzība 26 epizodēs, no kurām četros gadījumos tika pierādīta vaina „bīstamā vadīšanā,” ieskaitot epizodi ar „tīšu pārsniegta ātruma demonstrāciju.”

Ekstrēmās vadīšanas cienītājam draudēja ieslodzījums līdz pat 21 mēnesim, taču sods tika samazināts līdz pusotram mēnesim un tagad Vilkijam aiz restēm nāksies pavadīt vien divas nedēļas nogales. Pārējo laiku Vilkijs pavadīs mājas arestā, bet viņa pārvietošanos kontrolēs ar speciālas elektroniskās aproces palīdzību. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.