“Honda NSX” startē nākammēnes

Ilgi gaidītā „Honda” superkupejas „NSX” otrā atnākšana ir klāt. Pēc vairākus mēnešus ilgušas modeļa „fināla pieslīpēšanas”, testiem un pāris atceltām pirmizrādēm beidzot aprīlī no „Honda” Merisvilas rūpnīcas Ohaio štatā, ASV izbrauks pirmie sērijveida auto.

Supersportiskais modelis, kas solās sastādīt konkurenci ne tikai cenas, bet arī veiktspējas ziņā „Ferrari”, „Lamborghini” un tamlīdzīgiem „asfalta plēsējiem”, tiks tirgots gan ar „Honda”, gan „Acura” zīmolu.

„NSX” aprīkojumā ir sevišķi komplicēta hibrīdsistēma. Galvenā dzinēja loma tajā atvēlēta 3,5 l V6, kas ar divu turbīnu palīdzību attīsta līdz 500 ZS un 550 Nm. Tam, savienotam tandēmā ar 35 kW elektromotoru un deviņu pakāpju robotizēto divsajūgu pārnesumkārbu, uzticēta aizmugurējās ass riteņu piedziņa. Savukārt katrs no priekšējiem riteņiem ir aprīkots ar savu 25 kW elektromotoru. Visas šīs spēka agregātu sistēmas summārā jauda ir 573 ZS. Tā ļauj kupejai no vietas līdz pirmajam simtam paātrināties aptuveni 3 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 307 km/h.

Jau zināms, ka „NSX” būs pieejamas astoņas virsbūves krāsas, četri dažādi kāru salikumi interjera paneļiem, trīs sēdekļa apdares varianti un, protams, vairāki atšķirīga dizaina riteņu diski. Bez tam „Honda” sola piedāvāt vairākas individualizācijas un papildu tūninga paketes, kas ļaus automobili padarīt vēl sportiskāku. Tas gadījumam, ja ar oriģinālo sportiskumu būs par maz…
„Honda NSX” bāzes cena ASV tirgū būs 156 000 dolāri. 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.