„Alfa Romeo” savu pirmo krosoveru atklās rudenī

Kā noskaidrojuši britu mediji, itāļu autoražotājs „Alfa Romeo” plāno savu pirmo visādceļu braucēju, ko tautā tagad mēdz visgudri saukt par krosoveru, prezentēt oktobrī paredzētājā Parīzes starptautiskajā auto izstādē.

Topošais modelis – tas nosaukts Itālijas ziemeļos esošas Alpu kalnu pārejas Stelvio vārdā – jau ticis atrādīts „FIAT/Alfa Romeo” dīleru sanāksmē, kur tas uzņemts ar lielu entuziasmu.

Šobrīd pieejamā informācija liecina, ka „Stelvio” top, izmantojot „Giorgio” modeļu platformu, kas ir arī sedana „”Alfa Romeo Giulia” pamatā. Gabarītu ziņā tas būs nedaudz lielāks par „BMW X3”. Salīdzinājums ar „BMW” nav izvēlēts nejauši. Itāļi neslēpj savas ambīcijas, proti, viņi uzskata, ka topošais krosovers būs „X3”, kā arī „Porsche Macan” tiešais konkurents.

Pēc neoficiālas informācijas, „Stelvio” iegūs aprīkojumā jaunās paaudzes V6 turbodīzeli ar 350 ZS, taču topversijā zem motora pārsega varētu nokļūt arī kāds ugunīgāks spēka agregāts, kas tapis sadarbībā ar „Ferrari”. Automobilis būs pieejams gan ar priekšējo, gan visu četru riteņu piedziņu.

„Alfa Romeo” dīleru salonos krosovers „Stelvio” gaidāms ierodamies 2017.gada vidū. 

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.