Arī „SEAT” lūkojas neceļos

Arī „Volkswagen” ģimenes spāņu meita „SEAT” beidzot nolēmusi savu modeļu gammu papildināt ar krosoveru.

„SEAT” Ženēvas autoizstādē prezentē C segmenta visādceļu braucēju – tautā tos dēvē par parketa džipiņiem –, kas pēc savas būtības un tehniskās specifikācijas sanāk „VW Tiguan” brālēns. Tas nosaukts Saragosas provinces mazpilsētas Atekas vārdā.

Kā liecina ražotāja izplatītā informācija, „Ateca” ir veidots, izmantojot „VW MQB” modulāro platformu. Taču interesanti, ka „SEAT” krosoveru paredzēts ražot „Škoda” montāžas rūpnīcā Mladaboļeslavā (Čehijā).

Ar ko tad „SEAT” gatavojas piesaistīt uzmanību jau tā piesātinātajā parketa džipu segmentā. Visupirms jau spāņi sola konkurētspējīgu cenu. Tirgus eksperti lēš, ka „Ateca” varētu būt teju par 20% lētāks nekā „Tiguan”. Bet par šo cenu tas spēs piedāvās tikpat plašu modifikāciju gammu kā „VW” brālēns.

Līdzīgi kā „Škoda Yeti” arī spāņu krosoveram bāzes komplektācijā ir paredzēta tikai priekšējo riteņu piedziņa, bet par spēka agregātu paredzēts litrīgais trīscilindru turbomotors ar 115 ZS, taču „Ateca” arsenālā būs arī pilnpiedziņa, robotizētā divsajūgu pārnesumkārba un topversijā zem motora pārsega atradīsies divlitrīgs 190 ZS turbomotors.

Atšķirībā no Ženēvā turpat līdzās izstādītā „Škoda VisionS” spāņu krosovers atrodas krietni tuvāk sērijveida gatavībai. „SEAT” paredzējuši to laist tirgū jau šā gada septembrī. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.