„Škoda” piesaka lielo krosoveru

Ar tradicionāli zaļu un atraktīvu konceptauto „VisionS” čehu autoražotājs „Škoda” pieteicis topošo lielo krosoveru, kas, pēc visa spriežot, sērijveida versijā sauksies „Kodiak”.

Otrdien, 1. martā ar speciālu medijiem veltītu dienu sākās pavasara galvenais spēkratu šovs Eiropā – Ženēvas starptautiskā auto izstāde.

Čehu kompānijas pārstāvji jau pāris gadus mīklaini runā par „VW Touareg” brālēnu. Un te nu tas būs. Pagaidām vēl kā koncepts, bet gan jau rudenī Parīzes auto izstādē uz rampas starmešu gaismā „Škoda” izbrauks gandrīz gatavu sērijveida modeli, kam oficiālais starts tirgū paredzēts 2017. gada pirmajā pusē.

Jā, automobilis tiek veidots, izmantojot to pašu „PL52” platformu un agregātu bāzi, kas ir „VW Touareg”. Cita starpā, protams, tiek solīta arī versija ar hibrīddzinēju.

Foto: Publicitātes foto

Pagaidām gan „VisionS” dižojas ar diezgan agresīvu izskatu un futūristisku, ar modernu elektroniku dāsni izdekorētu salonu. Tajā vietu raduši veseli pieci skārienjutīgi monitori: viens mērinstrumentu bloka vietā, otrs – uz paneļa priekšējā pasažiera priekšā, trešais ir tradicionālais multimediju centrs viduskonsolē, bet vēl divi izvietoti priekšējo sēdekļu galvas balstos aizmugurējo pasažieru izklaidei. Vēl viens interesants tehnoloģisks risinājums ir „PhoneBox” – katrās durvīs ir ierīkots speciāls nodalījums, kur braucēji, ievietojot savus viedtelefonus, tos automātiski integrē auto multimediju sistēmā, kā arī pieslēdz bateriju uzlādei.

Skaidrs, ka sērijveida modelis gan izskata, gan aprīkojuma ziņā būs krietni necilāks, taču viens ir skaidrs – „Škoda” ļoti nevēlas turpmāk būt tikai kā „VW” budžeta klases radinieks, bet piesaistīt klientus ar savu stilu un atraktivitāti (kuras bieži vien pietrūkst māteskoncerna ļoti pareizajiem izstrādājumiem). 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.