Motocikla avārijā dzīvību zaudējis bijušais F-1 pilots de Čezariss

Bijušais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta itāļu pilots Andrea de Čezariss svētdien Romā zaudējis dzīvību pēc tam, kad viņa vadītais motocikls ietriecās betona barjerā.

De Čezariss, kurš bija 55 gadus vecs, uz ceļa zaudējis kontroli pār savu braucamo, dzīvību zaudējot jau trieciena brīdī.

Itālis F1 čempionātā startēja no 1980. līdz 1994.gadam, piedaloties 208 sacīkstēs un tā arī ne reizi netiekot pie uzvaras. Viņam piederēja rekords visilgākajā F1 pilota karjerā bez gūtām uzvarām.

Karjeras laikā de Čezariss pārstāvēja desmit dažādas komandas, iegūstot slavu kā pilots, kurš regulāri tiek iesaistīts avārijās. Itālis piecas reizes kāpa uz goda pjedestāla un vienu reizi tika pie pirmās vietas kvalifikācijas sacensībās, to iespējot 1982.gadā 22 gadu vecumā. Tobrīd viņš kļuva par gados jaunāko “pole position” izcīnījušo pilotu.

Pēc karjeras beigām de Čezariss kļuva par veiksmīgu darboni finanšu tirgū.

Itālis dzīvību zaudēja dienā, kad F1 saskārās ar pēdējo gadu nopietnāko avāriju. Pēc avārijas Japānas “Grand Prix” laikā “Marussia” komandas franču pilots Žils Bjanki pašlaik atrodas slimnīcā kritiskā stāvoklī.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.