Spriedīs par ilgtermiņa ceļu sakārtošanas programmām un 2015.gada plāniem

Piektdien, 5.septembrī notiks pirmā Autoceļu padomes sēde, kurā plānots spriest par ilgtermiņa valsts ceļu sakārtošanas programmām, kā arī par 2015.gada plāniem.

Padomes sēdē runās arī par Autoceļu fonda atjaunošanas iespējām un perspektīvām. Tāpat darba kārtībā ir jautājumi par publiskās un privātās partnerības projektiem ceļu būvē un ceļu nozares regulējoši normatīvo aktu pilnveidošanu. Ar ziņojumiem uzstāsies satiksmes ministrs un Autoceļu padomes priekšsēdētājs Anrijs Matīss, VAS “Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Jau iepriekš informēts, ka valdība 5.augustā apstiprināja Autoceļu padomes nolikumu. Tās mērķis būs sekmēt vienotas valsts politikas izstrādi un īstenošanu autoceļu jomā, tādējādi nodrošinot kvalitatīvu un savlaicīgi atjaunotu autoceļu tīklu.

Padomes funkcijās ietilpst koordinēt valsts pārvaldes iestāžu, pašvaldības institūciju un nevalstisko organizāciju darbību autoceļu jomā, kā arī izvērtēt autoceļu uzturēšanas, atjaunošanas un pārbūves finansēšanas modeli atbilstoši valsts budžetā šim mērķim paredzētajiem līdzekļiem

Padomes uzdevums ir arī sniegt priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami, lai paaugstinātu autoceļu kvalitāti valstī, sagatavot priekšlikumus saistītu normatīvo aktu projektu izstrādei, kā arī autoceļu stāvokļa izvērtēšana atsevišķos plānošanas reģionos, pašvaldībās un attiecīgu priekšlikumu sagatavošana.

Autoceļu padomes sastāvā ietilpst pārstāvji no valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī Latvijas pašvaldību savienības un Latvijas lielo pilsētu asociācijas, biedrības “Latvijas ceļu būvētājs”, Latvijas ceļinieku asociācijas, Transportbūvju inženieru asociācijas, Latvijas Automoto biedrības, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas, Autopārvadātāju asociācijas “Latvijas auto” un Publiskās un privātās partnerības asociācijas. Padomes sastāvā iekļauti arī plānošanas reģionu pārstāvji.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.