Latvijas Autoceļu uzturētāja dividendes novirzīs neatliekamajiem ceļu remontdarbiem

VAS „Latvijas Autoceļu uzturētājs” (LAU) valstij dividendēs izmaksājamo peļņas daļu par 2013. gadu novirzīs sabrukušo valsts autoceļu posmu ārkārtas uzturēšanas darbu veikšanai.

To paredz Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotais Ministru kabineta rīkojuma projekts par valstij dividendēs izmaksājamo valsts akciju sabiedrības „Latvijas Autoceļu uzturētājs” peļņas daļu par 2013.gadu, ko otrdien, 22.jūlijā, atbalstīja valdība.

LAU pērn strādājusi ar peļņu 1.196 miljonu eiro apmērā. Līdz ar to, valstij dividendēs izmaksājamā peļņas daļa, kas tiks novirzīta valsts autoceļu neatliekamo uzturēšanas darbu veikšanai, ir 1.076 miljoni eiro (90% no peļņas).

Tāpat SM iepazīstināja valdību ar informatīvo ziņojumu par valsts autoceļu sabrukušo posmu seguma ārkārtas uzturēšanas darbiem.

Vairāku valsts vietējo autoceļu posmi ir ļoti sliktā stāvoklī, un lai nodrošinātu drošus braukšanas apstākļus pa tiem, 2014.gadā ir nepieciešams uz šiem autoceļiem veikt neatliekamus ārkārtas uzturēšanas darbus sakārtojot ūdens atvades, barjeras, labojot iesēdumus, atjaunojot nesaistīto segumu un uzklājot divkāršo virsmas apstrādi, kas ievērojami uzlabotu autobraucējiem un lauksaimniekiem braukšanas kvalitāti, likvidētu putekļu daudzumu apkārtējo māju iedzīvotājiem un pagarinātu ceļa kalpošanu.

LAU peļņas daļas novirzīšana neatliekamo darbu veikšanai ļaus sakārtot 12.402 km no autoceļu Dobele-Lestene-Tukums, Irbes – Džūkste, Praviņas – Džūkste, Greivuļi – Ilzeskalns, Krāslava-Izvalta-Šķeltova-Aglona posmiem.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.