“Hansa auto” joprojām strādājusi ar zaudējumiem

SIA “Hansa auto” pērn strādājusi ar 13,21 miljona eiro apgrozījumu un 519 998 eiro zaudējumiem, liecina “Firmas.lv” informācija.

Kompānijas apgrozījums palielinājies par 9%, savukārt zaudējumi nedaudz samazinājušies – no 643 704 eiro 2012.gadā līdz 519 998 eiro 2013.gadā.

Kompānijas vadības ziņojumā norādīts, ka pērn auto tirdzniecības nozarē netika sagaidīta iepriekš prognozētā izaugsme, kas arī nav ļāvis auto tirdzniecības uzņēmumiem attīstīties un uzlabot savus finanšu rādītājus. Uzņēmums pārskata periodā pārdeva 375 jaunas “Opel” un “Peugeout” markas auto un 362 lietotas automašīnas.

Pārskata laikā ir turpinājusies uzņēmuma iekšējā reorganizācija, lai optimizētu visu struktūrvienību darbu. Kā skaidrots vadības paziņojumā, 2013.gada maijā SIA “Hansa Auto” daļas iegādājās Igaunijas uzņēmums “Amserv Gruppi”, kas nodrošina nepieciešamos finanšu resursus kompānijas darbībai.

2014.gadā kompānija plāno 15% pieaugumu jaunu auto pārdošanā, kas ir līdzvērtīgs rādītājs kopējām tirgus prognozēm šim gadam. Galvenie virzieni ir aktīva pārdošana korporatīvo klientu segmentā, kā arī jaunu produktu un pakalpojumu piedāvājums servisa klientiem. Šo gadu plānots noslēgt bez zaudējumiem.

Kompānija izveidota 1999.gadā. Kompānijas pamatdarbība ir jaunu un lietotu “Opel”, “Peugeut”, kā arī citu zīmolu lietotu automašīnu tirdzniecība. Kompānija ir arī autorizēts “Opel”, “Peugeot”, “Chevrolet” auto zīmolu pēcpārdošanas pārstāvis Latvijā – Rīgā un Ventspilī.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.