Latvijas austrumu rajonos uz ceļiem veidojas apledojums

Šorīt, gaisa temperatūrai noslīdot līdz 0 grādu atzīmei, Latvijas austrumu rajonos uz valsts galvenajiem un reģionālās nozīmes ceļiem veidojas apledojums, liecina VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) apkopotā informācija.

Autovadītājiem jābūt uzmanīgiem Alūksnes, Balvu, Krāslavas, Ludzas, Madonas, Preiļu, Rēzeknes un Valkas apkaimē.

Šajos reģionos arī uz vietējās nozīmes autoceļiem ir apgrūtinoši braukšanas apstākļi.

Citviet brauktuves pārsvarā ir mitras.

Kā norāda ceļu uzturētāji, sasalstot uz brauktuves esošajam mitrumam, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulle grādiem, var veidoties apledojums, jeb tā saucamais “melnais ledus”, kuru ir īpaši grūti pamanīt. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu pārvadi, kā arī ceļu posmi ūdenstilpju un mežu tuvumā.

Brauktuves tiek apstrādātas ar pret apledojuma materiāliem.

Laikapstākļu ietekmē grantētie autoceļi pārmitrinās, kā rezultātā to nestspēja būtiski samazinās. Tādēļ uz atsevišķiem reģionālajiem un vietējiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu maksimālās masas ierobežojumi kravasautotransportam.

LVC aicina aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, un atgādina, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs.

Foto: www.freefoto.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.