Prezentēts Londonas taksometra pēctecis (+ foto)

Kompānija „Nissan” nodemonstrējusi kompaktā minivena „NV200” sērijveida modeli, kas paredzēts kā nomaiņa klasiskajam, tik ļoti pierastajam, taču morāli novecojušajam melnajam Londonas taksometram jeb „Black Cab.”

„NV200 London Cab” aprīkots ar 1,6 litru benzīna motoru un automātisko pārnesumkārbu, kas uz 100 km patērēs vidēji 7 litrus degvielas. Tas nav daudz, taču „Nissan” plāno vēl videi draudzīgāku modeli – „NV200” taksometra elektrisko modifikāciju, ko sola sagatavot līdz 2015.gadam.

Nissan NV200 London Cab Foto: Publicitātes foto

„NV200 London Cab” dizainu izstrādājusi tā pati komanda, kas nodarbojās ar krosoveru „Juke” un „Qashqai” dizaina radīšanu. Jaunajam Londonas taksometram saglabātas tā galvenās atšķirības pazīmes – melnā virsbūves krāsa un masīvais radiatora režģis ar apaļajiem galvenajiem lukturiem. Turpat, kur agrāk – jumta priekšpusē virs vējstikla, novietota taksometra atpazīšanas zīme, ko tagad izgaismo spožas LED diodes.

Nissan E-NV200 London Cab Foto: Publicitātes foto

Taksometrs izstrādāt, ņemot vērā organizācijas TFL („Traffic for London”) rekomendācijas. Automobiļa apgriešanās rādiuss ir tikai 7,6 metri, bet salons pielāgots tā, lai to bez pūlēm varētu izmantot arī cilvēki, kas spiesti pārvietoties ratiņkrēslos.

„Nissan NV200 London Cab” ražošana sāksies 2014.gada decembrī, cena – 30 tūkstoši britu mārciņu (36 700 eiro).

Nissan E-NV200 London Cab Foto: Publicitātes foto

 

Nissan NV200 London Cab Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.