Pēc eiro ieviešanas prognozē riepu cenu samazinājumu

2014.gadā pēc Latvijas pārejas no lata uz eiro riepu cenas netiks paaugstinātas, bet dažos segmentos iespējama pat cenas samazināšanās.

Foto: shell.com

2014.gadā pēc Latvijas pārejas no lata uz eiro riepu cenas netiks paaugstinātas, bet dažos segmentos iespējama pat cenas samazināšanās, prognozē autopiederumu tirgotāja un autoservisa uzņēmums SIA “Latakko”.

Līdz ar pāreju uz eiro, Latvijas riepu pārdēvēji, tāpat kā citu nozaru pārstāvji, visdrīzāk noapaļos cenas uz augšu, palielinot tās, taču būtisks cenu kāpums nenotiks.

“Latakko” valdes loceklis Jevgēnijs Kopilkovs stāsta, ka riepu cenu kāpumam Latvijas tirgū nav pamatojuma. Pirmkārt, cenām paaugstināties neļaus sīvā konkurence. Otrkārt, valūtas maiņas brīdī ziemas sezona faktiski tiks noslēgta, un sezonas beigās neviens tirgotājs nepaaugstinās cenas, turklāt šajā periodā tradicionāli notiek dažādas akcijas, izpārdošanas ar atlaidēm un cenas samazināšanās.

“Lai arī riepu cenas netiks palielinātas, patērētājiem var likties, ka prece kļuvusi dārgāka. Tas ir psiholoģiskais faktors. Eiro valūta ir mazāka par latu, tas nozīmē, ka, pārejot uz eiro, matemātiski saņemsi lielāko ciparu. Tas nenozīmē, ka attiecīgais produkts kļūs dārgāks, taču tā vērtība tiks izteikta ar lielāku skaitli. Psiholoģiski tas nebūs ērti, jo nebūs ērti maksāt, piemēram, par vienu un to pašu riepu nevis 45 naudas vienības (lati), bet 65 (eiro),” atzina Kopilkovs.

Tāpat “Latakko” vadītājs norādīja, ka saskaņā ar pasaules tendencēm riepu mazumtirdzniecības cenas samazinās vairāku ārēju faktoru ietekmē.

“Nākamajā sezonā riepu cenas neaugs. Tas ir saistīts, piemērām, ar izejvielu cenām. Vairāki Āzijas ražotāji jau paziņoja par cenu kritumu 3-7% robežās. Un, neraugoties uz to, ka ”premium” zīmolu pārstāvji savas cenas vasaras sezonai vēl nav publicējuši, jau patlaban var prognozēt, ka 2014.gadā mazumtirdzniecības cenas būs zemākas,” sacīja uzņēmējs.

Kompānija “Latakko” dibināta 1994.gadā. Kompānijas galvenie darbības virzieni ir automobiļu riepu, vieglmetāla disku, akumulatoru un eļļu imports, eksports, vairumtirdzniecība, kā arī specializēto riepu centru tīklu attīstība vieglajam un kravas transportam.

“Latakko” pārstāv “Pirelli”, “Yokohama”, “Hankook”, “Nankang”, “OZ”, “Momo”, “Deta”, “Stayer”, “Autostar”, “Comma” un daudzus citus zīmolus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.