Pabeigta Dienvidu tilta 3.kārtas būvniecība; atklās satiksmei tilta pievadceļus Zemgales virzienā

Pārdaugavā pabeigti Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecības darbi, un rīt, 29.oktobrī, plkst.13 svinīgi tiks atklāta satiksme pa jaunizbūvēto Jāņa Čakstes gatvi, kas savieno Dienvidu tiltu ar Ziepniekkalna ielu, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Foto: iAuto.lv

Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecības laikā izbūvēta jauna automaģistrāle – Jāņa Čakstes gatve – un nobrauktuves no Dienvidu tilta līdz Ziepniekkalna ielai. Satiksmes mezglā ir izbūvēti divi divlīmeņu šķērsojumi – Jāņa Čakstes gatves un Bauskas ielas šķērsojums, kā arī Jāņa Čakstes gatves un Ziepniekkalna ielas šķērsojums.

Trešās kārtas būvniecības kopējās izmaksas ir 17,2 miljoni latu. Būvdarbus 2009.gadā sāka AS “Transport Systems” (bijusī AS “Dienvidu tilts”), kas plānoja tos pabeigt 2011.gadā. Taču 2010.gada vidū darbi tika pārtraukti finansējuma trūkuma dēļ un līgums ar uzņēmējiem tika lauzts.

Pērn izsludinātajā iepirkuma konkursā par Dienvidu tilta trešās kārtas būvdarbu pabeigšanu uzvarēja pilnsabiedrība “ACB, Tilts un Viadukts”

Tilta svinīgajā atklāšanas pasākumā rīt piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC), Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Krišjānis Peters, kā arī būvnieku pārstāvji.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.