Jau šīs nedēļas nogalē sākas ikgadējās bezmaksas auto pārbaudes

No 12. novembra līdz 27. novembrim no plkst. 11.00 līdz 18.00 sešās Latvijas pilsētās notiks bezmaksas automobiļu pārbaudes, kurās vadītājiem būs iespēja noskaidrot, vai auto pilnvērtīgi sagatavots ziemas autoceļiem. Pagājušajā sezonā līdzīgā akcijā tika pārbaudīti 300 automobiļi, vairāk nekā 80% konstatējot nepietiekamu lukturu spožuma intensitāti.

Pagājušajā sezonā līdzīgā akcijā tika pārbaudīti 300 automobiļi, vairāk nekā 80% konstatējot nepietiekamu lukturu spožuma intensitāti.

“Pirms ziemas sezonas ikvienam autovadītājam ieteiktu pārliecināties par sava auto drošību un tehnisko stāvokli, ne tikai nomainot riepas, logu slotiņas un šķidrumu, bet pievēršot uzmanību mašīnas tehniskajam stāvoklim. Tradicionālajā automašīnu tehniskajā apskatē netiek veikti lukturu spožuma mērījumi, tāpēc autovadītājiem pirms ziemas tumšajiem mēnešiem par to ir jāpārliecinās pašiem. Pērn lielākajai daļai automašīnu lukturu spuldzītes nebija pietiekoši spožas un atsevišķos gadījumos gaismas bija pareizi jānoregulē,” stāsta Jānis Vanks, Drošas Braukšanas Skolas direktors.

 

Pārbaužu laikā:

·         Noteiks ziemas riepu atbilstību likumam un drošas braukšanas pamatprincipiem – tās ir darba kārtībā, ja nav vecākas par pieciem gadiem, kā arī riepu protektors seklākajā vietā nav mazāks par 4 līdz 5 milimetriem;

·         Pārbaudīs automašīnas akumulatora darbību;

·         Apsekos automašīnas lukturus, lai noskaidrotu, vai tie ir atbilstoši noregulēti un neapžilbina pretim braucošos;

·         Pārbaudīs logu slotiņu kvalitāti, lai nepieciešamas gadījumā tās varētu nomainīt;

·         Sniegs konsultācijas par drošu braukšanu ziemas sezonā un veicamajiem priekšdarbiem, lai auto būtu gatavs ziemas autoceļiem.

Pēc pārbaudes autovadītāji saņems speciālistu slēdzienu, kas palīdzēs atbilstoši sagatavoties ziemas braukšanas sezonai.

Drošība uz ceļa ir ilgtermiņa rūpes gan par savu auto, gan citiem ceļa satiksmes dalībniekiem, un tajā nozīmīga loma ir arī kvalitatīvai un laikapstākļiem atbilstošai degvielai. Circle K Latvia degvielas kategorijas vadītājs Gatis Titovs atgādina, ka ziemas sezonā vēl svarīgāk izvēlēties kvalitatīvu degvielu, kas pasargās auto dzinēju un optimizēs tā veiktspēju. “Lai ūdens degvielas sistēmā nesāktu veidot koroziju, ziemā nesasaltu un neapturētu dzinēja darbību, bākā degvielai jābūt vairāk par pusi. Papildus tam vēsā laikā dzinēja iedarbināšanu atvieglos degvielas kvalitāti uzlabojošas piedevas, piemēram, cetāna uzlabotāji,” skaidro Gatis Titovs.

Rūpējoties par satiksmes drošību, bezmaksas auto pārbaudi piedāvā Drošas Braukšanas Skola (DBS Autoskola) sadarbībā ar Circle K degvielas uzpildes stacijām. Katrs akcijas dalībnieks, kas veiks auto pārbaudi, saņems arī bezmaksas karsto dzērienu.

Automašīnu bezmaksas pārbaudes notiks:

RĪGĀ                           12. novembrī – Jāņavārtu ielā 21, Rīgā, LV-1073;

JELGAVĀ                  13. novembrī – Brīvības bulv.1, Jelgavā, LV-3002;

LIEPĀJĀ                    19. novembrī – Esperanto ielā 2/8, Liepājā, LV-3400;

VENTSPILĪ                 20. novembrī – Rūpniecības ielā 4, Ventspilī, LV-3601;

DAUGAVPILĪ                         26. novembrī – Ventspils iela 28,Daugavpils, LV-5404.

VALMIERĀ                27. novembrī – Ausekļa ielā 26, Valmierā, LV 4201.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.