Mihaela Šūmahera Ferrari bolīdu pārdevuši par gandrīz 15 miljoniem dolāru

Ferrari F2003-GA, ar kuru septiņkārtējais pasaules čempions, vācu pilots Mihaels Šūmahers 2003. gada sezonā izcīnīja savu sesto F1 pasaules čempiona titulu, tika pārdots par 14,87 miljoniem dolāru.

Izsole notika Ženēvā kur kāds vārdā nenosaukts pircējs par 2003.gada F1 bolīdu, pēc stundu garas „cīņas” pa telefonu samaksāja gandrīz 15 miljonus dolāru, iepriecinot izsoles rīkotājus, kas pirms tam bija rēķinājušies ar pārdošanas cenu aptuveni 10 miljonu apmērā.

 Ferrari F2003-GA ir aprīkots ar 3,0 litru V10 dzinēju, kas attīsta 845 ZS jaudu. Pirms pārdošanas, 2022. gadā, automašīna piedzīvoja nopietnu restaurāciju.

Mihaels Šūmahers Formulā 1 aizvadīja 19 sezonas. Šajā laikā vācu pilots septiņas reizes kļuva par pasaules čempionu, izcīnot 91 uzvaru un 155 reizes kāpjot uz goda pjedestāla.

2013.gada nogalē sportists guva smagu traumu, atpūšoties Francijas kalnu kūrortā Meribelā. Krītot ar slēpēm, viņš smagi savainoja galvu un ilgi atradās komā. Vēlāk ilgstoši ārstējās un uzturējās rehabilitācijas centros. Šūmahera ģimene par šo nelaimes gadījumu nevēlas runāt, tādēļ ilgo gadu laikā informācija par viņa veselības stāvokli medijos praktiski nav atrodama.

Foto: Ekrānbilde no Sotheby`s

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.