50 gadu jubileju UAZ atzīmē ar „bobika” īpašo versiju (+ FOTO)

Krievijas apvidus automobiļu ražotājs UAZ iepazīstinājis ar UAZ-469 (tagad Hunter) īpašo versiju, kas veltīta modeļa 50 gadu jubilejai.

Kā jau tas ierasts Krievijas autobūvē, 50 gadi lielas izmaiņas konstrukcijā un vizuālajā izskatā nenes, tādēļ jubilejas modelī padomjlaikus pieredzējušie nekļūdīgi atpazīs to pašu bobiku, kas vadāja brigadierus kolhozā un armijas vadību bruņotajos spēkos.  

Ražotājs tomēr pacenties, lai jubilejas modelis būtu kas īpašs, tādēļ tam ir apsildāmi priekšējie sēdekļi ar ekoādas apdari un sarkanu diegu nošuvēm, pastiprināti bamperi un sliekšņi, atverams borts un papildu saliekami soliņi bagāžas nodalījumā. Komplektu papildina elektriska vinča, šnorkelis un bezceļu riepas, kā arī tents ar balstiem, ko var uzstādīt cietās jumta konstrukcijas vietā.

Automašīnas virsbūvei izmantota Raptor krāsa, kas ir izturīga pret skrāpējumiem un nelieliem mehāniskiem bojājumiem.

Apvidus auto aprīkots ar 112 zirgspēku benzīna dzinēju, piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu, visu riteņu piedziņu, pazeminošo pārnesumu un aizmugurējo diferenciāļa bloķētāju.

Zināms, ka jubilejas UAZ skaits ir ierobežots, taču cik automašīnas tiks saražotas rūpnīca neatklāj. Cena nav noslēpums – 1,65 miljoni rubļu jeb gandrīz 27 000 eiro.

Pēc Eiropas Biznesa asociācijas (AEB) datiem, UAZ oktobrī Krievijā pārdeva 3134 jaunus transportlīdzekļus. Šis rādītājs ir par 16% mazāks nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā. Tad krievi iegādājās 3728 UAZ transportlīdzekļus.

  

Foto: UAZ

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.