Latvijas ģeogrāfiskais izvietojums veicina tranzīta attīstību Austrumu un Rietumu virzienā

Trešdien, 31.maijā, sākas Sanktpēterburgas Starptautiskais ekonomiskai forums, kura ietvaros notiekošajās diskusijās par Eiropas Savienības (ES) un Eirāzijas Ekonomiskās savienības (EES) tuvināšanu Latvijas transporta un loģistikas nozares intereses Eirāzijas pārvadājumu kontekstā pārstāv Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis.

Reimanis uzsvēra: “Ģeogrāfija savienojumā ar labi attīstīto infrastruktūra ir Latviju padarījusi par ļoti nozīmīgu spēlētāju tranzīta tirgū Eirāzijas kontinentā. Esam interesants partneris virknei valstu, īpaši saistībā ar mūsu ciešajiem transporta savienojumiem ar Eiropas, Krievijas un Baltkrievijas tirgiem.”

Kā norādīja valsts sekretāra vietnieks, Latvija vienmēr ir uzsvērusi pārrobežu sadarbības nozīmi un ir aktīvi darbojusies gan divpusējos, gan daudzpusējos sadarbības formātos, lai veicinātu sadarbību transporta un loģistikas sektorā, veidojot maksimāli “gludu” Eirāzijas transporta koridoru, kas ir visu interesēs.

“Tāpēc Latvijai ir ieinteresēta veicināt konstruktīvu dialogu un attiecību stiprināšanu starp ES, EES, tostarp ar Krieviju, Baltkrieviju un Kazahstānu, kā arī citiem sadarbības formātiem, kā piemēram, BRIC, ko veido Brazīlija, Krievija, Indija un Ķīna,” akcentēja Reimanis.

Reimanis: “Globālajai stratēģiskajai plānošanai ir jābūt harmonizētai visos līmeņos, jo nepietiek ar to, ka ir politiskā griba, bet tai nav seguma biznesa vidē vai otrādi, vai arī, ja ir gan viens gan otrs, bet nav pienācīgi izvērtēti pakārtoti aspekti. Proti – ciešāk ir jāsadarbojas visiem – politiķiem, ierēdņiem, biznesa pārstāvjiem, zinātniekiem, jo tikai tā varam būt droši, ka sociālie, ekonomiskie un vides faktori ir līdzsvarā.”

Valsts sekretāra vietnieks kā labu Latvijas sadarbības piemēru minēja ar Krieviju un Ķīnu konteinervilcienu maršrutu attīstībā no Ķīnas uz Eiropu.

Kā uzsvēra Reimanis, tad lielajiem spēlētājiem – ES, EES un Ķīnai ir daudz kopīgu interešu, lai veicinātu šo savienojumu attīstību. Turklāt šajā apjomīgajā transporta infrastruktūru savienošanas darbā ir daudz paveikts, iesāktais tikpat aktīvi jāturpina.

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.