Smagus ceļu satiksmes negadījums visbiežāk izraisa ar “Audi” markas automašīnu

82% gadījumu smagas autoavārijas izraisījuši vīrieši, turklāt liela daļa bijuši jaunieši un visbiežāk šādas avārijas izraisītas ar “Audi” markas automašīnu, liecina Valsts policijas pētījums par ceļu satiksmes negadījumu riska faktoriem.

Autovadītāji savas transportlīdzekļa vadīšanas prasmes vērtējuši vislabāk, kad meteoroloģiskie un ceļa apstākļi ir labi, taču negadījumu analīze parāda, ka tieši šādos apstākļos notiek visvairāk smago negadījumu. Īpaši izceļas jūnijs un jūlijs, kad smago negadījumu skaits no to kopskaita gadā veido 32%. Tas ir saistīts ar to, ka vasaras sezonā uz ceļiem vairāk parādās motociklu un motorolleru vadītāji, šodien žurnālistiem skaidroja Valsts policijas Prevencijas vadības nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics.
Tāpat smago negadījumu skaita pieaugums novērots līdz ar rudens iestāšanos, īpaši oktobrī un novembrī, kad cieš visvairāk gājēju. 60% šādu smago negadījumu ar cietušiem gājējiem notikuši apdzīvotā vietā, visbiežāk negadījumu izraisījis pats gājējs, kur katrs septītais no tiem bijis alkohola reibumā. Vairāk nekā puse cietušo gājēju ir vecumā virs 50 gadiem un nekad nav ieguvuši autovadītāja apliecību. Lielākā daļa šādu negadījumu notikuši diennakts tumšajā laikā, aptuveni vienāds daudzums fiksēts gan ārpus apdzīvotām vietām, gan apdzīvotās vietās, kur bijis apgaismojums.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.