Kad beidzot tiks sodīti Jūrmalas pašvaldības ierēdņi par neizdarību vai neprofesionalitāti organizējot satiksmi (+ VIDEO)

“Jūrmalas gaisma” “testē” neizbūvētus luksoforus dzīvā satiksmē. iAuto.lv vaicā, vai kāds par nepareizi izplānoto satiksmes risinājumu Jūrmalā, Strēlnieku prospektā ar Ceriņu un Kļavu ielām uzņemsies arī atbildību?

Atgādināsim, ka pēc iAuto.lv iesnieguma “Latvijas Valsts ceļi” apturēja jauno (2019.gada janvāris-februāris) luksoforu darbība šajā krustojumā, jo apdraudēja satiksmes drošību paliekot gājējus zem autotransporta sitiena.

Luksofori tagad darbojas  mirgojošā dzeltenās gaismas režīmā, taču tas nepalīdz izvairīties no avārijām. Sakārtot šo krustojumu atbildīgie dienesti sola tikai maijā.

Redzamais ceļa negadījums ir mazs, bet tas ir gan abu autovadītāju laiks, gan izmaksas, gan sabojāts noskaņojums. Ja šo gājēju pāreju regulētu pareizi izplānoti luksofori, tad visticamāk abiem autovadītājiem izpaliktu šis negadījums.

iAuto jau rakstīja par šo neizdarību rakstā “Kas notiek ar bīstamo krustojumu Jūrmalā 2.daļa – iAuto.lv (+ VIDEO)”, šeit arī VIDEO.

Visas gājēju pārejas bez luksoforu gaismas regulēšanas ir bīstamas uz divu un vairāk joslu ceļiem vienā virzienā.

Atgādinām, ka Jūrmalas pilsēta no 1.aprīļa prasa 2 eiro iebraukšanas maksu pilsētā.

Lasi vēl:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.