Krimā atrod 60 gadus dārzā nostāvējušu valdības limuzīnu (+ FOTO)

Krimas pussalas kūrortpilsētā Aluštā atrasts 1953.gadā ražots ZIS-110 ar nelielu noskrējienu; automobilis jau pārdots izsolē.

Interneta izdevums Autocentre.ua raksta, ka Aluštā, kāda privātīpašuma teritorijā atrasts 1953.gadā ražots ZIS-110, kas pēc nostāstiem, šajā piemājas dārziņā bez kustības stāvot jau 60 gadus.

Pateicoties siltajam dienvidu klimatam, automašīna saglabājusies samērā labi un, lai gan tā nekādā veidā nav bijusi pasargāta no apkārtējās vides iedarbības, ir pārklājusies ar pelējumu un apaugusi sūnām, virsbūves bleķos caurejoši rūsas postījumi nav manāmi. Labi saglabājušies arī dekoratīvie hroma elementi un stikls, kas atdala pasažieru salonu no šofera. Diemžēl sēdekļiem, stūrei un priekšējam panelim paveicies mazāk, turklāt oriģinālo radiouztvērēju aiznesuši zagļi.

Atrastā ZIS noskrējiens ir vien 12 000 km, nesen automobilis izlikts pārdošanā un jau nākamajā dienā ticis pie cita īpašnieka. Jādomā, ka tagad to gaida restaurācija.

Kā liecina Wikipedia dati, ZIS-110 ir augtākās klases vieglais automobilis, kas Krievijā ražots no 1945.-1958.gadam, kopš 1956.gada to pazīst kā ZIL-110, bet kopumā tika izlaisti 2089 visu modifikāciju eksemplāri.

Septiņvietīgais limuzīns bija 6 m garš un vairāk nekā 2,5 tonnas smags, motortelpā tika montēts rindas astoņu cilindru 140 Zs agregāts, kas strādāja pārī ar trīspakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.