Eda Šīrana koncertu apmeklēs ap 50 000 skatītāju; prognozē lielus sastrēgumus

Rīgā, Lucavsalā šodien notiks popmūzikas izpildītāja Eda Šīrana koncerts, kuru apmeklēs vairāk nekā 50 000 cilvēku,

Koncertaģentūras “L Tips Agency” pārstāve Līva Toniņa informē, ka no gaidāmā apmeklētāju skaita vairāk nekā 30 000 klausītāju būs citu valstu iedzīvotāji. Toniņa atzīmēja, ka visvairāk ārzemju apmeklētāju gaidāmi no kaimiņvalstīm – Lietuvas un Igaunijas.

Ņemot vērā lielo apmeklētāju skaitu, Toniņa rosināja apmeklētājiem doties uz koncertu ar kājām, izmantojot sabiedrisko transportu vai velosipēdu. Viņa arī apstiprināja, ka pie koncerta ieejas būs izveidota speciāla novietne velosipēdiem, taču vietu skaits tajā būs ierobežots.

Savukārt Rīgas Satiksmes pārstāve Rudīte Reveliņa informēja, ka gan uz koncerta vietu, gan no Lucavsalas tiks norīkoti papildu sabiedriskā transporta reisi. Viņa arī atklāja, ka tiks izveidots speciāls trolejbusa maršruts, kurš 12.jūlija vakarā kursēs no Latvijas Universitātes ēkas līdz Lucavsalai. Plānots, ka speciālā maršruta trolejbusi sāks kursēt no plkst.18. Reveliņa gan vērsa uzmanību, ka uzreiz pēc koncerta trolejbusi šajā maršrutā vairs nekursēs.

Koncerta dēļ līdz 13.jūlijam tiks ierobežota satiksme Lucavsalas apkārtnē.

Pirms un pēc Eda Šīrana koncerta būs izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā

Šodien, pirms un pēc britu mūziķa Eda Šīrana koncerta Lucavsalā, tiks organizēts speciāls trolejbusa maršruts, kā arī būs izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā, aģentūru LETA informēja SIA “Rīgassatiksmē”.

No plkst.16, atbilstoši pasažieru plūsmai, tiks organizēts speciāls trolejbusa maršruts “Latvijas Universitāte – Lucavsala”. Trolejbusi kursēs pa Inženieru ielu, Raiņa bulvāri, Gogoļa ielu, Lāčplēša ielu un Salu tiltu līdz Lucavsalai.

Savukārt pēc koncerta trolejbusi kursēs no Lucavsalas līdz galapunktam “Pētersalas iela” kā 19.maršruta trolejbusi.

Izmaiņas paredzētas arī 40. autobusa maršrutā. Sākot no plkst.16 autobusi virzienā no pilsētas centra uz Ziepniekkalnu apstāsies pieturvietā “Lucavsala”.

Atbilstoši pasažieru plūsmai tiks organizēti papildu reisi 19.trolejbusa un 40.autobusa maršrutā.

Uzņēmums brīdina, ka uz Salu tilta noteikto satiksmes ierobežojumu un remontdarbu, kā arī koncerta dēļ, var veidoties sabiedriskā transporta kavējumi.

Šovakar ierobežota dronu izmantošana Lucavsalas apkārtnē

Pamatojoties uz valsts Civilās aviācijas aģentūras (CAA) izdoto atļauju popmūziķa Eda Šīrana koncerta organizētājiem, šodien no plkst.15 līdz 24 Lucavsalas apkārtnē nav atļauta bezpilota gaisa kuģu jeb dronu lietošana, aģentūru LETA informēja CAA pārstāvis Aivis VIncevs.

Teritorija, kurā ir noteikti ierobežojumi lietot gaisa telpu, ietver gandrīz visu Lucavsalu, Zaķusalu un abas salas savienojošo Mazo Daugavu.

Gaisa telpa ir slēgta visiem neiesaistītajiem gaisa kuģiem, kas nozīmē, ka lidojumi ir aizliegti arī ar bezpilota gaisa kuģiem (droniem).

CAA informēja, ka koncerta apmeklētāji tomēr var saskarties ar to, ka pasākumu filmē ar bezpilota gaisa kuģi, jo CAA ir izsniegusi vienu atļauju pasākuma laikā veikt lidojumu ar bezpilota gaisa kuģi pasākuma organizatoriem. Citu personu iesniegumi saņemt atļauju bezpilota gaisa kuģa lidojumam šajā laikā CAA nav saņemti.

CAA atgādina, ka tālvadības pilotiem, lidojuma veikšanas ar dronu, jāpārliecinās vai izvēlētajā lidojuma vietā nav pastāvīgie vai dinamiskie gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi, par ko var pārliecināties Latvijas Gaisa satiksmesinterneta mājas lapā.

Vienlaikus tālvadības pilotiem, kuri neievēro bezpilota gaisa kuģu lietošanas noteikumus, un veic nesaskaņotus lidojumus ar dronu jārēķinās, ka viņu drons var tikt izņemts līdz administratīvā pārkāpuma lietas apstākļu noskaidrošanai.

Personas, kuras veic nesaskaņotus lidojumus ar bezpilota gaisa kuģi slēgtā gaisa telpā, var tikt sodītas ar naudas sodu no 150 līdz 3000 eiro.

Šā gada pirmajā pusgadā CAA ir izskatījusi 15 administratīvā pārkāpuma lietas par bezpilota gaisa kuģu lietošanas nosacījumu pārkāpumiem.

Kā ziņots, šodien Rīgā, Lucavsalā šodien notiks popmūzikas izpildītāja Eda Šīrana koncerts, kuru apmeklēs vairāk nekā 50 000 cilvēku, informēja koncertaģentūras “L Tips Agency” pārstāve Līva Toniņa.

No gaidāmā apmeklētāju skaita vairāk nekā 30 000 klausītāju būs citu valstu iedzīvotāji. Toniņa atzīmēja, ka visvairāk ārzemju apmeklētāju gaidāmi no kaimiņvalstīm – Lietuvas un Igaunijas.
 

 

 
 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.