Mercedes dīzeļauto pārsteidz ekotestos

Nesen uzsāktā Green NCAP programma publicējusi jaunu reitingu, kas atspoguļo automobiļu ietekmi uz vidi. Vairums rezultātu bija prognozējami, taču ir arī pārsteigumi.

Green NCAP pārbaudes pirmo reizi notika 2019.gada pavasarī – līdzīgi kā EuroNCAP, kas pārbauda jaunos automobiļus triecientestos, šī organizācija pārliecinās par to, cik lielu ietekmi katrs autobūves jaunums atstāj uz apkārtējo vidi. Automobiļi tiek vērtēti pēc desmit ballu skalas, galīgo vērtējumu sniedzot pēc piecu zvaigžņu sistēmas.

Jaunākajos testos piedalījās elektromobilis Nissan Leaf, ar metānu darbināmais Audi A4 Avant g-tron, benzīna Opel Corsa, kā arī divi modeļi ar dīzeļdzinējiem – Renault Scenic un Mercedes-Benz C200 d 4Matic.

Kā jau varēja gaidīt, augstāko atzīmi (10 balles) ieguva Nissan Leaf, taču tikpat daudz punktu saņēma arī Mercedes dīzeļauto. Tas ir pārsteigums pat ekspertiem, ko speciālisti skaidro ar vācu kompānijas veiksmīgi izstrādāto atgāzu attīrīšanas tehnoloģiju.

Nissan Leaf un Mercedes-Benz C200 d 4Matic energoefektivitāti Green NCAP eksperti novērtēja ar 8,5 un 5,3 ballēm, bet kopējā atzīme ir attiecīgi piecas un trīs zvaigznes.  

Audi A4 Avant g-tron nopelnīja 8,7 un 4,7 balles (trīs zvaigznes), Renault Scenic – 8,6 un 5,9 balles (trīs zvaigznes), bet aizejošās paaudzes Opel Corsa – 9,0 un 6,0 balles (četras zvaigznes).

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.