Garkalnes novadā ar ceļu policijas drona palīdzību konstatēti septiņi agresīvi braucēji

Garkalnes novadā ar ceļu policijas drona palīdzību konstatēti septiņi agresīvi braucēji, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

6.maijā vairāki Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki bija devušies uz Garkalnes novadu, lai ar drona palīdzību uzraudzītu satiksmē tos autovadītājus, kuri pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus.

Aptuveni pusotras stundas laikā pieķerti septiņi autovadītāji, kuri īpaši bezatbildīgi pārkāpa noteikumus – ignorējot citu satiksmes dalībnieku intereses, konkrētie autovadītāji pa ceļa malu apbrauca stāvošu vai lēni braucošu automašīnu kolonnu, kas nozīmē, ka šāds pārkāpums ir uzskatāms par agresīvu braukšanu.

Šos visus pārkāpējus izdevās konstatēt ar drona palīdzību – redzot konkrētos pārkāpumus, bezpilota lidaparāta pilots nodeva informāciju kolēģiem, kuri pēc tam apturēja pārkāpējus un pieņēma administratīvo pārkāpumu lēmumus.

Sešiem autovadītājiem tika piemērots sods 70 eiro apmērā, bet vienam 100 eiro.

Policija šogad četros mēnešos policija kopumā konstatējusi vairāk nekā 700 agresīvus braucējus,

Policija atgādina, ka par agresīvu braukšanu transportlīdzekļa vadītājam paredzēts 70 līdz 280 eiro liels sods un seši soda punkti.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.