TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Vai KIA Sorento hibrīds spēj aizstāt dīzeli? (+VIDEO)

KIA automašīnu elektrifikācija virzās uz priekšu milzu soļiem. Tagad arī KIA Sorento, šis milzu “skapis” ar 7 sēdvietām prot braukt ar elektrību.

Ar 265 zirgspēku summāro jaudu lādējamais hibrīds ir jaudīgākais un arī dārgākais jaunā modeļa Kia Sorento variants. Salonā elektrificētais Kia Sorento izskatās uz mata tāpat kā greznais dīzelis, jo komplektācija ir tā pati, vispilnākā jeb TX. Ieskatoties rūpīgāk, viduskonsolē tomēr atrodas jauns taustiņš. Tas atbild par hibrīda braukšanas režīmiem – elektrisko, automātisko un hibrīda.
Ar elektrību vien Kia Sorento var nobraukt gandrīz 50 kilometrus. Neslikti, turklāt baterija tukšojas gausi, jo, tāpat kā īstos elektroauto, aprīkota ar dzesēšanas sistēmu. Tā sauktais termālais menedžments optimizē baterijas darbību un pagarina sniedzamību.Kad 13,8 kWh baterija ir gandrīz tukša, no trim braukšanas režīmiem pieejams paliek tikai hibrīds. Atšķirībā no citiem šāda kalibra plug in hibrīdiem, degvielas patēriņš kāpj visai lēni. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.