Volkswagen kārdina ar septiņvietīgo krosoveru ID.6

Aprīļa beigās Šanhajas autoizstādē pirmizrādi piedzīvos septiņvietīgais elektriskās piedziņas krosovers ID.6.

Volkswagen piedāvājumā jau ir divi elektriskās ID līnijas modeļi: hečbeks ID.3 un krosovers ID.4, bet drīzumā tam pievienosies Touareg izmēru krosovers ID.6.

ID.6 ir 4,9 m garš (Touareg – 4,87 m) un apveltīts ar 2,9 m riteņu garenbāzi (Touareg – 2,89 m). Automašīnā varēs ceļot līdz pat septiņiem braucējiem un tā būs apgādāta ar 204 Zs elektromotoru, kas piedzen priekšējos riteņus. Enerģijas krājumi tiks uzglabāti 82 kWh akumulatorā, kas nodrošina braucienu bez papildu uzlādes aptuveni 450 km garumā.

Tiek solīta arī pilnpiedziņas modifikācija ar diviem motoriem un 300 Zs jaudu, kā arī ātrās uzlādes iespēja, kas bateriju uzlādēs 30 minūšu laikā.

ID.6 ražošana notiks SAIC Volkswagen uzņēmumā Ķīnā un pārdošana startēs vispirms Ķīnas tirgū, tikai vēlāk aptverot arī ASV un Eiropas tirgu.

Tāpat kā mazākais modelis ID.4, arī ID.6 Ķīnas tirgū būs pieejams standarta versijā X, kā arī modifikācijā Crozz ar kupejveida virsbūvi.

Nākamo piecu gadu laikā Volkswagen zīmols sola izlaist vairākus elektriskos krosoverus, kompaktu hečbeku, minivenu un sedanu gammas flagmani. Kopumā līdz 2025. gadam vācu uzņēmums plāno paplašināt piedāvājumu ar vairāk nekā 20 modeļiem un to elektriskajām modifikācijām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.