iAuto fotogalerija: Ulivers Sūlbergs uzvar rallijā “Sarma 2019”

Sestdienas vakarā ar apbalvošanas ceremoniju Gulbenes kultūras namā noslēdzās rallijs “Sarma 2019”. Uznākušais siltuma vilnis sportistiem sagādāja ne vienu vien pārsteigumu trasē, bet skatītājiem daudz aizrautīgu mirkļu un intrigu.

Gulbenes apkārtnē pirms gaidāmā rallija valdija īsta ziema, taču uznākušais atkusnis satrauca gan dalībniekus, gan skatītājus. Gala rezultātā ziema ņēma virsroku un ar “iekrātajiem spēkiem” pietika, lai “Sarma 2019” varētu notikt kā plānots. Tomēr atmiekšķētie ceļi radija galvassāpes visiem braucējiem un ieviesa savas korekcijas rezultātu tabulā. 

Pēc sīvas cīņas un konkurentu ķibelēm uzvaras laurus, kā jau minēts, plūca jaunais norvēģis Ulivers Sūlbergs. Finišā norvēģis apsteidza ar 2018.gada Ford Fiesta WRC braucošo Georgu Grosu un par favorītu nosaukto Nikolaju Grjazinu.

Jāatzīmē, ka starptautiskajā R2 klasē pārliecinošu uzvaru izcīnija Mārtiņa Seska ekipāža, apsteidzot savu pastāvīgos igauņu oponentus pirms Zviedrijas rallija Kenu Tornu un Rolandu Pomu.

Kā jau bija gaidāms sarežģīto braukšanas apstākļu rezultātā daudz dalībnieki padzīvojās sniega vaļņos un ceļmalu grāvjos. Pārsvarā tas beidzās ar dārgā laika zaudēšanu un nelieliem “kosmētiskiem” defektiem.

Foto: Jānis Grīnhofs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.