Atbalsta sodu ieviešanu par nepamatoti strauju bremzēšanu un braukšanu ar motociklu uz viena riteņa

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz sodu par tādām agresīvas braukšanas izpausmēm kā nepamatoti strauja bremzēšana, sānslīdes radīšana un mototransportlīdzekļu braukšanu uz viena riteņa.

Attiecīgos grozījumus rosinājusi Satiksmes ministrija.

Par attiecīgiem pārkāpumiem paredzēts uzlikt naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 70 līdz 280 eiro.

Likumā paredzēts noteikt soda piemērošanu par sānslīdes radīšanu uz ceļiem vai citās vietās, kur iespējama satiksme – stāvlaukumos, laukumos, pagalmos un citās vietās. Reizē tiks paredzēti izņēmuma gadījumi – sporta pasākumi, kuros ir pieļaujamas atkāpes no noteikumiem, kā arī izklaides un paraugdemonstrējumu pasākumi.

Tāpat sodīs par braukšanu ar mopēdu vai motociklu uz viena riteņa un triciklu vai kvadriciklu uz aizmugurējiem riteņiem uz ceļiem un citās vietās, kur iespējama satiksme. Arī šeit paredzētas augstāk minētās izņēmuma situācijas, kad sods netiks piemērots.

Reizē kā agresīva braukšana, par kuru tiks piemērots sods, tiks noteikta apzināta strauja bremzēšana, kas radīs ceļu satiksmei bīstamu situāciju, un ja saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem, tā nebūs nepieciešama ceļu satiksmes drošībai.

Attiecīgās izmaiņas atbalstītas Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Saeimai par šiem grozījumiem vēl būs jābalso galīgajā lasījumā.

Foto: Ilustratīvs attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.