No 2020.gada visi Cadillac ar autopilotu

General Motors luksusa zīmols Cadillac paziņojis, ka sākot ar 2020.gadu visi kompānijas modeļi iegūs pusautomātisko autonomās braukšanas sistēmu Super Cruise, kas tagad pieejama vienīgi flagmanim CT6.

Super Cruise darbība balstās uz datiem, ko sistēma saņem no 360 grādu apkārtskata kamerām, lāzerskenēšanas iekārtas LiDAR, GPS navigācijas un kartogrāfijas servisa.

Elektronika kontrolē stūres iekārtas, akseleratora un bremžu sistēmas darbību, kad automobilis brauc pa automaģistrāli, savukārt vadītājam jāseko satiksmes situācijai un jābūt gatavam jebkurā brīdī pārņemt vadību savās rokās.

2023.gadā Cadillac uzsāks V2X (Vehicle-to-everything) tehnoloģijas izmantošanu, kas pirmoreiz tiks izmantota “jauna globālam tirgum paredzēta krosovera” konstrukcijā. Šāda sistēma skenē distanci vairāk nekā 300 m atstatumā, ļaujot uzturēt kontaktu ar citiem satiksmes dalībniekiem, ceļa infrastruktūru un citiem objektiem. Piemēram, vadītājs saņems informāciju par ceļazīmēm, luksofora signāliem, ceļa remontdarbiem, sastrēgumiem, plūsmas intensitāti un gājējiem.  

Cadillac Escala Concept Foto: Ilustratīvs attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.