“BMW X7” startēs 2017.gadā (+ foto)

“BMW” gatavo savu dārgāko un greznāko apvidus auto “X7,” solot, ka pircējiem tas tiks parādīts 2017.gadā.

Pagaidām par “BMW” flagmani nav sevišķi daudz informācijas, droši zināms vien tas, ka automobiļa pamatā būs aizmugurējās piedziņas platforma, ko bavārieši izmantos arī jaunā 7.sērijas sedana un “Rolls-Royce” apvidus automobiļa ražošanai un tas, ka ražošanas līnija tiks iekārtota “BMW” Spartanburgas rūpnīcā ASV.

Daļu agregātu un mezglu “X7” aizgūs no “X5” un “X6,” bet motoru klāsta veidošanai izmantos sešu un astoņu cilindru agregātus. Zaļi domājošs pircējs varēs izvēlēties “X7” ar hibrīdiekārtu, bet bezkompromisa tehnikas cienītājs – jaudīgo 6,0 litru 12 cilindru twin-turbo motoru no 7.sērijas sedana 760Li.

Sagaidāms, ka “X7” iegūs visgreznāko salonu no visiem pašlaik piedāvājumā esošajiem “BMW” modeļiem, šajā jomā konkurējot pat ar septītās sērijas sedanu. Gadā plānots saražot aptuveni 45 000 “X7,” bet, lai iegūtu savā īpašumā “BMW” krosoveru flagmani, klientam nāksies gatavot vismaz 130 000 eiro.

Pašlaik Spartanburgā tiek ražoti “BMW X3,” “X4,” “X5” un “X6” un ražošanas jaudas ir maksimāli noslogotas, tādēļ “X7” projekts prasīs papildu investīcijas . “BMW” tam ir gatavs un līdz 2016.gada beigām sola ieguldīt vairāk nekā miljardu dolāru, kas ļaus palielināt visu saražoto krosoveru daudzumu līdz 450 000 vienībām gadā.

Par “BMW X7” konkurentiem kļūs “Mercedes-Benz GL,” “Cadillac Escalade” un topošais “Audi Q9.” 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.