Renault prezentējis krosoveru Kadjar (+ foto)

Nissan tehnika, franču dizains – Renault iepazīstina ar Nissan Qashqai un X-trail radinieku, krosoveru Kadjar.

Automašīnas garums ir 4,45 m, platums 1,84 m, augstums 1,6 m, kas nozīmē, ka tas ir par 7 cm garāks un 4 cm platāks nekā Qashqai. Augstumā un pēc riteņu bāzes garuma abi modeļi ir pilnīgi vienādi.

Kadjar klīrenss sasniedz 19 cm, bet bagāžas nodalījumā ietilpst 472 litri, kam var pieskaitīt 30 litrus sīklietu novietnēs. Aizmugures sēdekļa atzveltni var dalīt proporcijās 60/40, bet garāku priekšmetu pārvadāšanu atvieglos nolokāma priekšējā sēdekļa atzveltne. Atkarībā no versijas, Kadjar aprīkojumā varēs būt LED lukturi ar Renault pēdējo modeļu raksturīgajiem „C” veida dienas gaitas diožu elementiem, salonam izvēlēti taustei tīkami, mīksta pārklājuma materiāli. Veidojot salonu Renault centies distancēties no Qashqai, kas izdevies tikai daļēji – abiem joprojām vienādi durvju rokturi, turklāt kokpita iekārtojums ir teju identisks – visādā ziņā slēdžu, pogu un kloķu izvietojums ir identisks. No papildaprīkojuma klāsta varēs izvēlēties arī apjomīga izmēra stikla jumtu (1,4 kvadrātmeri) un multimediju kompleksu R-Link ar septiņu collu ekrānu, kura funkcijas varēs pārvaldīt arī ar balsi.

Kadjar būs pieejams ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu. Pilnpiedziņas variantam būs trīs, ar spiežamu pogu izvēlami režīmi: 2WD – priekšējo riteņu piedziņai un degvielas ekonomiskākam izlietojumam, AUTO, kas pilnpiedziņu pieslēdz pēc vajadzības un LOCK ar pastāvīgo pilnpiedziņu sniegotām un slidenām ceļa virsmām. Kadjar priekšpiedziņas versiju rīcībā (atkarībā no versijas) ir Extended Grip vilkmes kontrole ar vairākiem režīmiem, kas palīdzēs tikt galā smagākos ceļa apstākļos (smiltis, sniegs, dubļi utt). Palīgasistentu klāstā parkošanās sensori, kameras, kas pārrauga apkārtni 360 grādos un parkošanās palīgsistēma, kas palīdzēs novietot automobili stāvvietā (vadītāja ziņā gāze/bremzes).

Par motoru piedāvājumu ražotājs vēl nav gatavs runāt, taču eksperti prognozē, ka spēka agregāti tiks aizgūti no Qashqai, kas nozīmē trīs un četru cilindru motorus ar 1,2 līdz 1,6 litru tilpumu, kā arī manuālo un variatora transmisiju. Renault Kadjar plašākas publikas priekšā stāsies Ženēvas autoizstādē martā. Tirgū tas nonāks 2015.gada vasarā, turklāt ne tikai Eiropā, bet arī Ķīnā, kļūstot par pirmo Renault modeli, kas tiks ražots šajā valstī.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.