“Toyota” pērn saglabājis pasaulē lielākā autoražotāja titulu

Japānas autobūves kompānija “Toyota Motor Corp.” pērn pasaulēs pārdevusi 10,23 miljonus automašīnu, kas ir augstākais līmenis uzņēmuma vēsturē, teikts trešdien publiskotajā autoražotāja paziņojumā.

Tādējādi “Toyota” pagājušajā gadā spējusi apsteigt konkurentus “General Motors” (GM) un “Volkswagen”, saglabājot pasaulē lielākā autoražotāja titulu.

“Volkswagen” pērn pasaulē pārdevis 10,14 miljonus automašīnu, bet GM tirdzniecības apjoms veidojis 9,92 miljonus vienību.

“Toyota” trešdien gan prognozēja, ka kompānijas automašīnu tirdzniecības apjoms šogad samazināsies līdz 10,15 miljoniem vienību, tādējādi, visticamāk, zaudējot “Volkswagen”, kas piedzīvo strauju izaugsmi attīstības tirgos un pirmo reizi vēsturē varētu iegūt pasaulē lielākā autoražotāja titulu.

Japānas autoražotājs arī palielināja peļņas prognozi šim biznesa gadam, kas noslēgsies martā, līdz diviem triljoniem jenu (14,5 miljardiem eiro) un paziņoja, ka pārdošanas apjoms sasniegs 26,5 triljonus jenu (192,9 miljardus eiro), pateicoties izaugsmei Ziemeļamerikā un jenas vērtības kritumam.

“Toyota” pasaulē lielākā autoražotāja statusu, kas 2011.gadā tika zaudēts GM, atguva 2012.gadā.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.