Pirmais “Toyota” ūdeņraža auto piegādāts klientam (+ foto)

Svinīgā ceremonijā, kurā piedalījās arī “Toyota” prezidents Akio Toioda, pasniegtas atslēgas pirmajam ūdeņraža tehnoloģijas auto “Mirai” pircējam.

Foto: Publicitātes foto

Jau pirmajās dienās pēc pasūtījumu pieņemšanas atklāšanas “Toyota” ūdeņraža auto Mirai iegādei, kompānija saņēmusi 1500 pieteikumu. Tas ir daudz vairāk nekā cerēts, jo 2015.gadā kompānija plānoja izgatavot vien 400 eksemplāru.

Lielāko tiesu automobiļu pasūtījušas valsts iestādes, četrus no desmit pieteikumiem iesniegušas privātpersonas.

“Toyota Mirai” ir četrvietīgs 4,89 m garš vidējās klases sedans, kas darbojās ar ūdeņraža un skābekļa ķīmiskā procesa rezultātā iegūtu enerģiju. 153 ZS jaudīgais motors 100 km/h ļauj sasniegt deviņās sekundēs, bet ūdeņraža tvertne, ko uzpilda nepilnās piecās minūtēs, nodrošina gaitas rezervi 480 kilometriem. “Mirai” ir videi nekaitīgs transportlīdzeklis, kas izplūdes gāzu vietā producē tīru ūdeni.

Pašmāju tirgū “Toyota Mirai” maksās 7 miljonus 240 jēnu (61 500 dolāru), ASV – 57 500 dolāru, bet Eiropā, kur tā nonāks 2015.gada septembrī – 74 540 eiro.

Sakarā ar negaidīti lielo pieprasījumu, “Toyota” paziņojusi, ka piegādes klientiem var kavēties, taču konkrētus termiņus nemin.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.