“Jaguar Land Rover” Lielbritānijā radīs 1300 jaunas darbavietas

Lielbritānijas ekskluzīvo automašīnu kompānija “Jaguar Land Rover” pirmdien paziņoja, ka valstī radīs 1300 jaunas darba vietas, lai ražotu “Jaguar” pirmo vieglo apvidus automašīnu (SUV).

Darba vietas tiks radītas Solihalas rūpnīcā Vestmidlendas grāfistē.

Lielbritānijas uzņēmējdarbības ministrs Vinss Keibls norāda, ka “Jaguar Land Rover” lēmums liecina par valsts automašīnu ražošanas sektora veselo stāvokli.

“Jaguar” pirmais SUV modelis ar nosaukumu F-PACE tiks balstīts uz C-X17 koncepta automašīnu, kas pirmo reizi tika izrādīta 2013.gadā Frankfurtē notikušajā autoizstādē, un tirdzniecībā nonāks 2016.gadā.

“Jaguar Land Rover” Solihalas rūpnīcā jau investējis 1,5 miljardu sterliņu mārciņu, lai nodrošinātu ražošanas palielināšanu, un uzņēmums vēsta, ka ražotnes darbinieku skaits pēdējo trīs gadu laikā ir gandrīz dubultojies – līdz 9450.

Kopumā kompānija Lielbritānijā nodarbina 30 500 cilvēkus.

Kā ziņots, “Jaguar Land Rover” pieder Indijas lielākajai autobūves kompānijai “Tata Motors Ltd.”, kas Lielbritānijas autoražotājus “Jaguar” un “Land Rover” par 2,3 miljardiem ASV dolāru 2008.gada jūnijā iegādājās no ASV autobūves koncerna “Ford Motor Co.”.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.