Autoražotāji Krievijā pārtrauc darbu ātrāk nekā plānots

Dažādu autorūpnīcu ražotnes Krievijā dodas jaungada brīvdienās ātrāk nekā plānots, citas pārtrauc darbu pārprodukcijas dēļ.

Krievu interneta izdevums “Motor.ru” vēsta, ka “PSA Peugeot Citroen” un “Mitsubishi” nosūtījis savus darbiniekus jaungada brīvdienās divas nedēļas ātrāk nekā plānots – jau no 17.decembra. Uzņēmuma vadība skaidro, ka noliktavās jau tagad sakrājies daudz nerealizētās produkcijas, turklāt ekonomiskās situācijas uzlabošanās tuvākajā laikā nav gaidāma. Pagaidām plānots, ka “ПСМА Рус” darbu atsāks 11.janvārī.   

18.decembrī darbs daļēji pārtraukusi “Ford” rūpnīcā Vsevoložkā, bet “Volkswagen” Kalugas rūpnīca ražošanu apturēs nākamnedēļ. “Motor” žurnālistiem rūpnīcas vadība apstiprinājusi, ka darbs tiks pārtrauks 22.decembrī, uzsverot, ka tas bijis plānots jau iepriekš.  

Agrāk tika ziņots, ka produkcijas piegādi dīleriem apturējis “Opel,” “Cadillac,” “Chevrolet” un “Audi,” bet no 19.decembra to pašu darīs “Land Rover.” Automašīnu tirdzniecību pārtraukuši arī vairāki lieli dīleru centri, pamatojot to ar rubļa kursa svārstībām.  

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.