Mercedes atklāj BMW X6 konkurenta attēlus (+ foto)

Mercedes-Benz publicējis attēlus un informāciju par jauno krosoveru GLE Coupe, kas tirgū nonāks 2015.gada vasarā un konkurēs ar BMW X6.

Foto: Publicitātes foto

Jaunais krosovers, kas izgatavots uz M-klases (tagad GLE) apvidus auto bāzes, ir 4900 mm garš, 2003 mm plats un 1731 mm augsts. Automašīnai ir 2915 mm riteņu bāze un tai ir 700 kilogramus kravnesība.

Salīdzinot ar BMW X6, Mercedes krosovers ir par 9 mm īsāks, par 14 mm platāks un 29 mm augstāks nekā X6 jaunās paaudzes modelis. Riteņu bāze – 18 mm par labu BMW.  

Foto: Publicitātes foto

Dzinēju paletē būs divi benzīna biturbo sešcilindru motori ar 333 (480 Nm) un 367 ZS (520 Nm) jaudu, kā arī V6 turbo dīzelis ar 258 ZS jaudu (620 Nm).

Foto: Publicitātes foto

Atkarībā no versijas GLE Coupe tiks komplektēts ar deviņu pakāpju 9G-Tronic automātisko pārnesumkārbu un pilnpiedziņu.  Krosovera bāzes versijai būs uzstādīta parastā atsperu piekare, taču par papildu maksu klients var pasūtīt Airmatic pneimastisko balstiekārtu ar ADS Plus sistēmu, kas, balstoties uz sensoru piegādātajiem datiem par automašīnas ātrumu, stūres rata pagrieziena leņķi un citu elektronisko sistēmu darbību, automātiski izmaina piekares cietību katram ritenim.

Foto: Publicitātes foto

Jaudīgā modifikācija GLE 450 AMG saņems Dynamic Select sistēmu ar pieciem elektronikas darba režīmiem: Individual, Comfort, Slippery, Sport и Sport+. Pirmais no tiem noregulē motora, kārbas, piekares un stūres iekārtas darbības algoritmu pēc vadītāja ieskatiem, otrs noderēs slidenai ceļa virsmai, bet Sport+ sniegs baudījumu aktīvas braukšanas piekritējiem. Interesanti, ka atkarībā no izvēlētā režīma mainās arī izplūdes sistēmas skanējums un gaismas diožu lukturu darbība.  

Foto: Publicitātes foto

No opciju saraksta pircējs varēs izvēlēties Comand jaunākās paaudzes multimediju sistēmu ar septiņu collu displeju un skārienjutīgā palikņa vadību, DVD atskaņotāju un Bang&Olufsen audio sistēmu.

Foto: Publicitātes foto

Sagaidāms, ka AMG versijai zem motora pārsega tiks iebūvēts 5,5 litru V8 motors ar 557 – 577 ZS jaudu. 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.