“VW” uzsāk pirmā “Plug-in” hibrīda – “Golf GTE” tirdzniecību (+ foto)

No šodienas “Volkswagen” dīleru centri uzsāk kompānijas pirmā “Plug-in” – pie mājas elektrotīkla pieslēdzamā hibrīdautomobiļa “Golf GTE” tirdzniecību. Vācijā tas maksās 36 900 eiro – par 2000 eiro vairāk nekā golfiņa elektriskā modifikācija “e-Golf.”

Zem motora pārsega “Golf GTE” iebūvēts 1,4 litru 150 ZS benzīna motors, kas darbojas kopā ar 102 ZS jaudīgu elektromotoru. Ar elektrību tas var nobraukt aptuveni 50 km vajadzības gadījumā sasniedzot 130 km/h, bet pieslēdzoties benzīna motoram hibrīda rīcībā būs 204 ZS un 350 Nm, kas ir pietiekami, lai līdz 100 km/h paātrinātos 7,6 sekundēs un varētu sasniegt maksimālo ātrumu 222 km/h.

Foto: Publicitātes foto

“Plug-in” tehnoloģija baterijas ļauj uzlādēt mājās, kas šādā gadījumā prasa četras stundas, izmantojot 950 eiro vērto “Wallbox” ierīci vai stacionārajās uzlādēšanas stacijās, kur strāvas krājumu atjaunošanai nāksies uzkavēties nedaudz vairāk par divām stundām. Tālākiem pārbraucieniem ražotājs paredzējis režīmu “Battery Hold,” kas automātiski regulē pārslēgšanos starp elektrisko piedziņu un iekšdedzes dzinēju atkarībā no situācijas, kas vismaz teorētiski ļauj nobraukt aptuveni 900 km garu distanci.

Foto: Publicitātes foto

Ražotājs norāda, ka 100 km “Golf GTE” var nobraukt, patērējot vidēji 1,5 litrus degvielas. Sērijveida aprīkojumā iekļauti diožu galvenie un aizmugures lukturi, vieglmetāla diski, sporta sēdekļi un melns jumta apšuvums, alumīnija pedāļu uzlikas, dekoratīvie elementi ar zilu diegu nošuvumu, kā arī “Composition Media” multimediju sistēma ar 6,5 collu displeju. “Golf GTI” raksturīgās dekoratīvās sarkanas krāsas svītras radiatora restes un lukturu noformējumā “GTE” modelī nomainījušas zilas.  

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.