“AvtoVAZ” izstrādājis trīs hibrīdauto variantus (+ foto)

Krievijas lielākā autobūves kompānija “AvtoVAZ” pabeigusi darbu pie “Lada Granta” hibrīdauto projekta. Kompānijas speciālisti izstrādājuši trīs versijas, kas var kļūt par pamatu sērijveida modeļiem.

2012.gadā uzsāktais projekts, kur valsts piedalījās ar 500 miljonu rubļu līdzfinansējumu (tikpat daudz tika prasīts arī no ražotāja) tagad sekmīgi pabeigts, raksta krievu mediji. Izstrādāti trīs hibrīdiekārtas varianti uz “Lada Granta” bāzes, kurus perspektīvā var izmantot arī citiem modeļiem.  

Foto: Publicitātes foto

Pirmais variants komplektēts ar 1,6 litru 16 vārstu atmosfērisko benzīna dzinēju un metāna gāzes iekārtu, otra versija izmanto tādu pašu gāzes iekārtu un 16V dzinēju ar 1,4 litru darba tilpumu, bet trešais “AvtoVAZ” hibrīds ir “Granta” sedans ar benzīna-elektrisko hibrīdiekārtu, kas attīsta 163 ZS jaudu un 240 Nm griezes momentu un strādā kombinācijā ar sešu pakāpju robotizēto pārnesumkārbu.

Foto: Publicitātes foto

Projekta nosacījumos norādīts, ka hibrīdautomobiļa konstrukcijai jāatbilst Euro-6 standartiem, bet maksimālais ātrums nedrīkst būt mazāks par 160 km/h.

Foto: Publicitātes foto

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.