Pirmās “Lada Vesta” nonāk uz konveijera (+ foto)

Vakar, 13.novembrī “AvtoVAZ” uzsācis modeļa “Lada Vesta” pirmās eksperimentālās sērijas ražošanu.

Krievu mediji vēsta, ka pirmajā etapā izgatavos 40 automašīnas, kas tiks izmantotas, lai novērstu kļūmes konstrukcijā, noslīpētu tehnoloģiskā procesa darbību un apmācītu rūpnīcas personālu. Pirmās “Lada Vesta” tiks nosūtītas uz Vāciju, kur tām noregulēs ABS un stabilizācijas sistēmas darbību.

Pēc tam tiks noorganizēts „pirmās pilotpartijas patērētāju tests,” bet nākamgad pie iespējas izmēģināt pirmos “Vesta” automobiļus tiks arī žurnālisti un Lada entuziastu kluba dalībnieki.

Pilnvērtīga “Lada Vesta” automobiļu ražošana sāksies 2015.gada septembrī.

“Lada Vesta,” kas “AvtoVAZ” modeļu gammā nomainīs Kalina, debitēja šā gada Maskavas autoizstādē. Automobilis būs pieejams ar trim benzīna motoriem, kas varēs strādāt pārī ar manuālo vai robotizēto pārnesumkārbu. Lētākais “Vesta” variants būs aprīkots ar 1,6 litru astoņu vārstu motoru, kas attīsta 87 ZS jaudu, savukārt dārgākās versijas komplektēs ar tāda paša darba tilpuma agregātu, kas attīsta 106 vai 114 ZS jaudu. 106 ZS dzinēju, ko izstrādājuši “Renault/Nissan” alianses speciālisti, var kombinēt ar abu veidu transmisijām, savukārt pārējie motoru varianti strādā vienīgi tandēmā ar manuālo kārbu.

Vesta modeļu saimē būs sedans, hečbeks un universāls.

Foto: Publicitātes foto

 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.