“Touareg” ar jaunu dizainu un tehnoloģijām

Jaunajā “Touareg” apvienots augstas klases sporta apvidus automobiļa komforta aprīkojums ar bezceļnieka dotībām pārvarēt visdažādākos ceļus. Tagad Volkswagen “Touareg” ir kļuvis daudz izteiksmīgāks un ir piedzīvojis tehniskos uzlabojumus visās jomās.

Jaunajai “Touareg” paaudzei ir pārstrādāts priekšējais un aizmugurējais dizains, jaunas autovadītāja palīgsistēmas, piemēram, automātiskā pēcsadursmes bremzēšanas palīgsistēma, jauna adaptīvās kruīza kontroles paaudze, jauni tiešsaistes pakalpojumi, ievērojami ekonomiskāki un dažos gadījumos pat jaudīgāki V6 TDI dzinēji ar SCR katalizatoru, kas atbilst Euro 6 izmešu standartam, kā arī uzlabota piekare.

Eksterjers – jauns priekšējais un aizmugurējais dizains.

Ievērības cienīgs papildinājums priekšpusē ir biksenona lukturi, kas arī ir pārstrādāti un tagad ietilpst visu modeļu standartaprīkojumā. Arī aizmugurējo lukturu dizains ir mainīts. Jaunā Touareg „Chrome & Style“ versiju papildina hromēta līnija transportlīdzekļa virsbūves apakšējā daļā. Ir papildināts arī pieejamo virsbūves krāsu klāsts (jaunas: Reef Blue Metallic, Sand Gold Metallic, Black Oak Brown Metallic un Moonlight Blue Pearl Effect), kā arī 16 pieejamo vieglmetāla disku klāsts: Arica (18 collas), Salvador (19 collas no Volkswagen R), Masafi (20 collas) un Talladega (20 collas no Volkswagen R).

Foto: Publicitātes foto

Jauni materiāli, krāsas un slēdži interjerā.

Pārstrādātajā salonā ir “Touareg” raksturīgie alumīnija slēdži, kas tagad izskatās tā, it kā būtu veidoti no viengabalaina metāla. Visām pogām un slēdžiem ir balts apgaismojums (iepriekš sarkans), kas padara salonu elegantāku. Ir papildināts ādas apdares krāsu un stilu klāsts, kā arī ir radītas šīm krāsām un stiliem pieskaņotas dekoratīvas koka apdares versijas: Sapelli Mahogany un Engineered Ebony.

Euro 6 izmešu standartam atbilstošs V6 TDI dzinējs ar brīvgaitas funkciju.

Tehnisko uzlabojumu ziņā liels uzsvars ir likts uz V6 TDI dzinējiem, jo 90% Eiropā pārdoto “Touareg” ir aprīkoti ar kādu no pieejamajiem V6 TDI dzinējiem. Abi sešu cilindru dzinēji ir uzlaboti un papildināti ar SCR katalizatoru. Izmantojot selektīvo katalītisko reducēšanu, izplūdes gāzēs ir ievērojami samazināts slāpekļa oksīdu daudzums. Pateicoties SCR katalizatoram, Touareg 4MOTION V6 TDI BlueMotion Technology — kas ir tā pilnais nosaukums — atbilst arī Euro 6 izmešu standartam. Jaunums V6 TDI dzinējos ir brīvgaitas funkcija.

Kamēr transportlīdzeklis turpina kustību brīvgaitā, standartaprīkojumā iekļautā 8 pakāpju automātiskā transmisija tiek atvienota, lai brīžos, kad ātruma palielināšana nav nepieciešama, tiktu izmantota kinētiskā enerģija, tādējādi vēl vairāk samazinot degvielas patēriņu. Degvielas patēriņa samazinājums panākts arī ar virsbūves un virsbūves apakšdaļas aerodinamikas uzlabojumiem, kā arī jaunām riepām ar mazāku rites pretestību: 150 kW (204 ZS) versijas degvielas patēriņš ir samazinājies no 7,0 līdz 6,6 litriem dīzeļdegvielas uz 100 km.Attiecīgi CO2 izmešu daudzums ir samazinājies no 184 g/km līdz 173 g/km.

Vēl acīmredzamāki uzlabojumi ir lielākajam no abiem V6 TDI dzinējiem, kura jauda ir palielināta no 180 kW (245 ZS) līdz 193 kW (262 ZS). Lai arī dzinēja jauda ir lielāka, tā degvielas patēriņš arī ir samazinājies no 7,2 līdz 6,6 l/100 km (CO2 izmešu daudzums –174 g/km). „Terrain Tech“versijā — “Touareg” ar zemiem pārnesumskaitļiem, kas īpaši piemērots braukšanai sarežģītos bezceļa apstākļos — degvielas patēriņš irsamazinājies no 7,3 līdz 6,9 l/100 km.

Foto: Publicitātes foto

Uzlabota piekare un jaunas palīgsistēmas.

Standartaprīkojumā pieejamā piekare ar tērauda atsperēm ir papildināta ar tādiem uzlabojumiem kā precīzāka stūres vadība un papildu komforts. “Touareg” papildaprīkojumā ir pieejama pneimatiskā piekare, ar kuru klīrensu iespējams palielināt par 30 mm. Savukārt, braucot ar lielāku ātrumu (140 km/h un vairāk), pneimatiskā piekare automātiski pazemina virsbūves augstumu.

Informācijas un izklaides sistēmas ar jauniem tiešsaistes pakalpojumiem.

Kombinācijā ar RNS 850 radio/navigācijas sistēmu un mobilā tālruņa turētāju automobilī “Touareg” pirmo reizi būs pieejami mobilie tiešsaistes pakalpojumi. To vidū būs Google apskates objektu meklēšanas funkcija, Google Earth™ kartes attēlojums, Google Street View™ un tiešsaistes satiksmes informācija.

Pārdošanā no 2014. gada rudens.

Jaunā “Touareg” tirdzniecība Rietumeiropā tiks uzsākta rudenī. Sākumā būs pieejami dīzeļdzinēja (V6 TDI un V8 TDI) modeļi un hibrīdpiedziņas (V6 TSI ar elektrodzinēju) modeļi. Vācijā to ir iespējams pasūtīt jau tagad. Pēc tam tirdzniecība tiks uzsākta Krievijā (2014. gada nogalē), Ziemeļamerikā un Āzijā (2015. gada sākumā). Šajos tirgos Volkswagen “Touareg” atkal būs pieejams ar V6 un V8 benzīna dzinējiem.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.