622 ZS Nīderlandes superauto iet sērijā (+ foto)

Nīderlandes kompānija “Vencer” uzsākusi sava vienīgā modeļa – superauto “Sarthe” pirmā eksemplāra montēšanu. Sērijveida versija būs jaudīgāka nekā agrāk parādītais koncepta modelis, kas bija aprīkots ar “Chevrolet Corvette” sestās paaudzes 6,2 litru 517 ZS motoru.

Salīdzinājumā ar koncepta modeli, sērijveida “Sarthe” ieguvis nelielus kosmētiskus pārveidojumus un jaudīgāku dzinēju – 6,3 litru astoņu cilindru benzīna motoru ar mehānisko kompresoru, kas attīsta 622 Zs jaudu un 838 Nm griezes momentu.

Foto: Publicitātes foto

Kombinācijā ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu šis tandēms nīderlandiešu superauto var nodrošināt 338 km/h maksimālo ātrumu un paātrinājumu līdz simtam 3,6 sekundēs. Tas ir par 12 km/h un 0,2 sekundēm ātrāk nekā 517 ZS jaudīgajam koncepta modelim.

Foto: Publicitātes foto

Pārējā konstrukcija, ieskaitot tērauda šasiju, karbona virsbūves paneļus, “Torsen” bloķējošo  diferenciāli aizmugurējā asī un jaudīgās bremzes ar astoņu (priekšā) un četru (aizmugurē) cilindru bremžu mehānismiem, atstāta bez izmaiņām.

Foto: Publicitātes foto

Kompānijas vadītājs atklājis, ka pirmais pasūtītājs (tādu esot vairāki) “Vencer” izgatavoto superauto 270 882 eiro vērtībā saņems pirms Ziemassvētkiem.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.