Latvijā augustā ceturtais straujākais automašīnu reģistrācijas pieaugums Eiropā

Jaunu automašīnu reģistrācija Latvijā šā gada augustā palielinājās par 22,5%, kas ir ceturtais straujākais pieaugums Eiropā, teikts Eiropas Automobiļu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākajā ziņojumā.

Ziņojumā apkopoti dati par visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, izņemot Maltu. Ziņojumā pieejama informācija arī par Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas (EBTA) valstīm – Šveici, Norvēģiju un Islandi.

Augustā Latvijā reģistrēta 921 jauna automašīna, salīdzinot ar 752 automašīnām pagājušā gada attiecīgajā mēnesī.

Automašīnu reģistrācija samazinājās 13 no ziņojumā ietvertajām valstīm, bet 17 valstīs tika fiksēts pieaugums.

Straujākais automašīnu reģistrācijas apjoma kāpums no visām ziņojumā iekļautajām valstīm jūnijā reģistrēts Īrijā – par 31,7%, Portugālē – par 26%, Slovākijā – par 23,7%, Latvijā, kā arī Čehijā – par 20,2%, Lietuvā – par 16,1% un Islandē – par 15,6%.

Savukārt lielākais automašīnu reģistrācijas samazinājums fiksēts Nīderlandē – par 9,1%, Austrijā – par 8,4%, Šveicē – par 5,8%, Horvātijā – par 5% un Beļģijā – par 4,1%.

Igaunijā augustā reģistrētas 1542 jaunas automašīnas, kas ir par 0,6% mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī. Igaunija uzrādījusi trešo mazāko kritumu samazinājumu no visām valstīm.

Savukārt Lietuvā augustā reģistrētas 964 jaunas automašīnas.

Visās ziņojumā iekļautajās Eiropas valstīs augustā reģistrētas 701 118 jaunas automašīnas, un tas ir par 1,8% vairāk nekā 2013.gada attiecīgajā mēnesī.

ES dalībvalstīs reģistrētas 669 395 jaunas automašīnas, kas ir par 2,1% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī.

Savukārt šā gada pirmajos astoņos mēnešos Latvijā reģistrētas 8445 jaunas automašīnas, kas ir par 21,5% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada. Latvija uzrādījusi septīto straujāko pieaugumu no visām ziņojumā iekļautajām valstīm.

Igaunijā jauno automašīnu reģistrācija astoņos mēnešos palielinājās par 3,2% – līdz 14 033 vienībām, kas ir sestais lēnākais pieaugums no visām valstīm.

Tikmēr Lietuvā automašīnu reģistrācija palielinājās par 23,9%, kas ir sestais straujākais pieaugums, un sasniedza 9795 vienības.

Automašīnu reģistrācija sešos mēnešos samazinājās vien četrās valstīs, savukārt pārējās 26 valstīs reģistrēts pieaugums.

Visās ziņojumā iekļautajās valstīs astoņos mēnešos kopā fiksēts automašīnu reģistrācijas apjoma pieaugums par 5,8% – līdz 8 636 553 vienībām.

Datus par jūliju ACEA publisko septembrī kopā ar augusta statistiku.

Jūlijā jaunu automašīnu reģistrācija Latvijā palielinājās par 25,9%.

Igaunijā un Lietuvā reģistrēts pieaugums par attiecīgi 7,3% un 35,1%.

ES jaunu automašīnu reģistrācija jūlijā palielinājās par 5,6%, savukārt visās ziņojumā iekļautajās valstīs reģistrēts pieaugums tādā pat apmērā.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.