“Tesla” vērienīgo akumulatoru rūpnīcu būvēs Nevadā

ASV elektrisko automašīnu ražotājs “Tesla Motors” pasaulē lielāko litija-jonu akumulatoru rūpnīcu būvēs Nevadas štatā, ceturtdien paziņoja štata gubernators Braiens Sandovals.

Šī rūpnīca, par kuras plāniem jūlijā tika paziņots kopīgi ar Japānas elektronikas uzņēmumu “Panasonic Corp.”, nākamo 20 gadu laikā Nevadas ekonomikā iepludinās gandrīz 100 miljardus dolāru, norāda Sandovals.

Ražotne tieši nodarbinās 6500 cilvēku un vēl 16 000 netieši, bet Nevadas iekšzemes kopproduktu (IKP) tā palielinās par 4%, sacīja gubernators.

Izvēlē par šīs rūpnīcas būvniecību konkurējuši vēl četri štati – Kalifornija, Teksasa, Ņūmeksika un Arizona.

Vietējais Nevadas laikraksts vēsta, ka štats uzņēmumam 20 gadu laikā solījis nodokļu atlaides aptuveni 1,25 miljardu dolāru apmērā.

Jūlijā panāktā vienošanās paredz, ka “Tesla” pārvaldīs rūpnīcas darbību, bet “Panasonic” piegādās akumulatoru elementus un investēs ražošanas aprīkojumā.

Japānas mediji iepriekš vēstīja, ka “Panasonic” piecu miljardu dolāru vērtajā rūpnīcā investēs līdz pat 30 miljardiem jenu (218,8 miljoniem eiro).

“Tesla” un “Panasonic” norāda, ka vērienīgā rūpnīca palīdzēs samazināt akumulatoru izmaksas un veicinās elektrisko automašīnu popularitāti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.