BBC direktors: Džeremijs Klārksons nav rasists

Britu raidorganizācijas BBC televīzijas programmu daļas direktors Denijs Koens neuzskata populārā britu auto raidījuma “Top Gear” (“Gāzi grīdā”) vadītāju Džeremiju Klārksonu par rasistu, teikts viņa vēstulē Londonas laikrakstam “Guardian”.

“Nevienam nav noslēpums, ka pēdējā laikā raidījums “Gāzi grīdā” radījis dažas būtiskas problēmas,” raksta Koens. “Kaut arī man un Džeremijam ir domstarpības par viņa izteikumiem, kurus daži uzskata par ļoti aizskarošiem, es nedomāju, ka viņš vai jebkurš cits no “Gāzi grīdā” veidotājiem ir rasists.”

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Pēc pārmetumiem, ka Klārksons vienā no saviem BBC pārraidītajiem maija raidījumiem bija citējis kādu pazīstamu pantiņu, izmantojot rasistiskus vārdus, viņš saņēma brīdinājumu. Auto raidījuma vadītājs pēc tam atvainojās par saviem izteikumiem.

Pagājušajā nedēļā Klārksons arī pārkāpa pārraides noteikumus “Gāzi grīdā” speciālizlaidumā Mjanmā (Birmā), jo izmantojis rasistisku vārdu, kurš bija nepieņemams, jo “neiekļāvās kontekstā”.

Koens arī nesen veicis šova novērtējumu, lai nodrošinātu, ka šādi skandāli vairs neatkārtojas. Šajā pārbaudē tika iekļautas intervijas ar pārējiem raidījuma vadītājiem – Ričardu Hamondu un Džeimsu Meju.

BBC televīzijas direktors vēstulē arī atklāj, kādu uzvedību sagaida no šova vadītājiem.

“Es vēlos, lai “Gāzi grīdā” saglabā savu unikālo skatījumu uz pasauli, taču šādi nepatīkami atgadījumi tam neko labu nedod,” raksta Koens.

Viņš pauž pārliecību, ka raidījuma veidotāju komanda arī turpmāk nodrošinās tam “spožus panākumus”, piebilstot, ka šovu “iecienījuši miljoniem skatītāju visā pasaulē”.

Savukārt “Guardian” vēsta, ka BBC ģenerāldirektors Tonijs Hols izglābis Klārksonu no discipilnārsoda par rasistiskajiem izteikumiem maija raidījumā, neņemot vērā citu raidorganizācijas vadītāju, tostarp Koena, iebildumus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.