“Opel” pārtrauks hibrīdauto “Ampera” ražošanu

“Opel” atteiksies no 2012.gada labākā automobiļa, četrvietīgā hibrīda “Ampera,” pārtraucot tā ražošanu 2016.gadā, par to vēsta interneta izdevums “Automotive News,” atsaucoties uz saviem ziņu avotiem.

Šāds lēmums pieņemts zemā pieprasījuma dēļ, kas pēdējos gados ir tikai krities.

2013.gadā “Opel” pārdeva 3 184 “Ampera” eksemplāru, kas ir par 40% mazāk nekā 2012.gadā, bet šā gada pirmajos piecos mēnešos izdevies realizēt 332 automašīnas, kas ir par 67% mazāk nekā līdzīgā laika periodā pērn.

Neskatoties uz visai ievērojamo cenu pazeminājumu (gandrīz 8000 eiro apmērā) “Opel Ampera” Vācijas tirgū joprojām maksā 38 600 eiro un tas ir viens no iemesliem, kādēļ kompānijai šogad tur izdevies atrast pircējus vien 46 eksemplāriem. Salīdzinājumam var minēt faktu, ka superauto “Ferrari F12berlinetta” pārdots gandrīz divkārt lielākā daudzumā.

“Opel Ampera” tāpat kā tā aizokeāna koncerna dvīnis “Chevrolet Volt” tiek aprīkots ar hibrīda iekārtu, kuras sastāvā iekļauts 1,4 litru 85 ZS benzīna motors, 160 bZS jaudīgs elektromotors un 16 kilovatstundu litija jonu akumulatoru bloks. Ar elektropiedziņu “Ampera/Volt” spēj nobraukt 60 km, bet ar pilnībā uzpildītu degvielas tvertni un akumulatoriem kopējā distance sasniedz 500 km.

“Opel Ampera” no konveijera tiks noņemta 2016.gadā, kad ražošanai būs sagatavota “Chevrolet Volt” jaunā paaudze.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.