Jaunā Škoda Fabia kļūs platāka un zemāka (+foto)

Internetā publicētas pirmās Škoda Fabia jaunās paaudzes modeļa dizaina skices, kas ļauj noprast topošā čehu kompānijas jaunuma vizuālā noformējuma virzienu.

Spriežot pēc attēliem, jaunā Fabia aizgūs virkni līdzināsies šā gada Ženēvas autoizstādē parādītajam konceptam Vision C. Maz ticams, ka mazauto iegūs tik sportisku un uzbrūkošu veidolu kā konceptam, tomēr daļu stilistisko elementu Fabia konstrukcijā noteikti redzēsim, kas padarīs to līdzīgu jaunās paaudzes Octavia un Rapid. Attiecībā uz salona noformējumu ražotājs paziņojis, ka Fabia izveidots pilnībā jauns interjers ar daudzveidīgām individuālā noformējuma iespējām.

Pašreizējās paaudzes platums un augstums ir attiecīgi 1642 un 1498 mm, bet jaunā Fabia būs par 90 mm platāka un 30 mm zemāka. Lai gan agrāk tika minēts, ka automobilis taps uz Volkswagen modulārās platformas MQB, kas izmantota VW Polo un Seat Ibiza konstrukcijām, jaunākā informācija liecina, ka jaunās Fabia pamats ir pašreizējās paaudzes PQ šasija, kas tiks modernizēta, uzlabota un pielāgota jaunā modeļa vajadzībām.

Jaunās Fabia motoru piedāvājumu veidos 1,2 un 1,4 litru benzīna agregāti, kā arī 1,6 litru dīzeļdzinējs. Iespējams, vēlāk izvēlei pievienosies jauns trīscilindru benzīna motors no VW Up! krājumiem.

Trešās paaudzes Škoda Fabia savu pirmo uznācienu plašākas publikas priekšā piedzīvos rudenī, Parīzes autoizstādē.

Koncepts Škoda Vision C Foto: Publicitātes foto

Škoda Fabia trešās paaudzes modeļa dizaina skice Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.