“Jaguar XE” tiks prezentēts septembrī (+ foto)

Britu kompānijas “Jaguar” jaunais sedans “XE,” kas tiek pozicionēts kā “BMW” 3.sērijas konkurents, tiks prezentēts 8.septembrī Londonā, savukārt plašākas publikas priekšā tas stāsies oktobrī, 2014.gada Parīzes autoizstādes ietvaros.

Priekšpusē “Jaguar XE” izmantota rodstera/kupejas “F-Type” alumīnija piekare, bet aizmugurē ir daudzsviru konstrukcija ar apakšrāmi. Šāds risinājums “XE” sedanam nodrošina vieglāko konstrukciju savā klasē (mazāk par 1400 kg). Jaunā sedana motoru klāstā iekļaus Ingenium saimes agregātus, kas ir par 80 kg vieglāki par saviem līdziniekiem. Jāatzīmē vēl kāds fakts – “Ingenium” saimes motori savienojumā ar “XE” inovatīvo konstrukciju apvienos versijas, kas ir gan videi draudzīgas un rada kaitīgo izmešu daudzumu, kas mazāks par 100 g/km, gan arī īpaši jaudīgas, kas spēj sasniegt 300 km/h. Vēl vairāk – “Ingenium” motorus var iebūvēt gan šķērsām, gan gareniski un tie vienlīdz labi savietojami gan ar priekšējās, gan aizmugures piedziņas konstrukcijām.

Jauno “Jaguar” komplektēs ar sistēmu, kas palīdzēs vadītājam sarežģītos braukšanas apstākļos (sniegs, atkala utt.) – vadītājam atliks vien izvēlēties piemērotāko režīmu un elektronika samazinās dzinēja apgriezienus, lai nodrošinātu optimālo saķeri ar ceļa virsmu.

“Jaguar XE” dīleru salonos sagaidīsim 2015.gada vasarā. Par britu sedana galvenajiem konkurentiem tiek uzskatīta “BMW” 3.sērija, “Audi A4” un C klases “Mercedes.” 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.